2012. június 11., hétfő

Zsuzsómotyó - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 44.


Bizonyára emlékszel még, hogy a múlt héten Ferencsák Viktóriával kiveséztük a "Minden Ami Bizsu" témakörét. Viktória Ancsin Zsuzsának adta tovább a stafétát, akinek alkotásait Zsuzsómotyó néven ismerheted. 

Kedves Zsuzsa, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a Zsuzsómotyó megnevezés?

Sziasztok! Ancsin Zsuzsa vagyok, két kisgyermek édesanyja, de hivatásom is a legkisebbek nevelése, gondozása. Mellette gyermekjátékok készítésével foglalatoskodom.

A Zsuzsómotyó nevet kedvenc alkotásaim, a motyók (sünis-, nyuszis-motyó, stb) hozták. Valamint az a tevékenység is, amikor ráérő időmben előszedem a motyómat (filcek, tűk, cérnák, gyapjúk, miegyebek) és nekiállok varrni. :)



Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

Mindig szerettem alkotni, ismerkedni a kézműves technikákkal. A varrás áll hozzám legközelebb. Mivel gyerekekkel foglakozom, így a játékok készítése adta magát. Kisfiam 3. szülinapjára készült az első igazán saját játék, aztán jött a következő és a következő. 2010 végén töltöttem fel a Meskára az első eladásra szánt termékeimet. Azóta csak még jobban beleszerelmesedtem a kézművességbe.


Milyen munkákat készítesz?

Igyekszem olyan játékokat tervezni, készíteni, amelyek valóban lekötik, játékra ösztönzik a gyerekeket, esztétikusak, praktikusak és életkornak megfelelőek.

Milyen technikával dolgozol?

Alkotásaimban a varrás dominál, de az apróbb vagy aprólékosan kidolgozandó részekre használom a tűnemezelést vagy egyéb technikákat.


Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

Ötletet szinte bármi adhat. Van, hogy a gyerekek kérnek kifejezetten valamit, volt, hogy egy használhatatlan, vásárolt játékot terveztem át (a Manómenet társasjátékom pl. így született). Ötletet adhat egy mese, egy ellesett játékmozzanat, egy kép, bármi.


Az ötletet előszőr papírra viszem, alakítgatom. Kigondolom, hogy milyen anyag lenne megfelelő hozzá, milyen színekben. Próbálom tartani az "egyszerű, de nagyszerű" elvét, mert néha hajlamos vagyok túlbonyolítani a dolgokat.


Az első kész példányt általában valamelyik gyerkőcöm kapja, ők a tesztelők.  Ha minden rendben, akkor készül belőle a következő, eladásra szánt darab.

Dolgozom egyéni kérésre is, ilyenkor a vevővel egyeztetjük az elképzeléseinket.

Jelenleg min dolgozol?

Készítettem pár tűnemezelt ékszert, kíváncsi vagyok a fogadtatásukra!


A kertben most szedtem levendulát, ahhoz készülnek  cicás és macis kis illatőrzők. Készülök új társasjátékkal és szeretnék valami nyári hangulatú motyót is tervezni.


Van kedvenc munkád?

Igen, a "süni almában" a számomra legkedvesebb művem. Belőle hoztam egyet a játékra is!



Mit jelent számodra a Made With Love?

Kézműves termék máshogy nem is készülhet, csak szeretettel/szeretetből!

Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Még sajnos nem, de nagyon tetszik a gyűrűtartótok, ami az új ékszereimhez jól jönne. Na és a sok praktikus tárolódoboz! Abból sosem elég! :)

Fekete Színű Gyűrűtálca Vagy Bedugós Fülbevaló Tálca, Bársony Bevonattal, Tetővel
Kreatív Tárolódobozok
Hol lehet Téged megtalálni?

Olvashattok  rólam a blogomon: http://zsuzsomotyo.blogspot.hu/
Követhettek a facebook-on: https://www.facebook.com/zsuzsomotyo

♥ Kedves Zsuzsa, köszönjük szépen az interjút!:) A további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasónk! 2012. június 17-én, vasárnap éjfélig játszhatsz a Zsuzsómotyó és a madewithlove.hu közös nyereményjátékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi fényképen látható "Süni almában" Ancsin Zsuzsa felajánlásából.



Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...