2012. szeptember 3., hétfő

MeddeDesign - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 54.

Két héttel ezelőtt Balogh Kinga - Cirrhopp különleges, újrahasznosítással készült ékszereit ismerhettük meg. Kingának köszönhetően ismertük meg Gazdag Pétert, a MeddeDesign alapítóját, a héten vele beszélgetünk.

Kedves Péter, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a MeddeDesign megnevezés? 

Gazdag Péternek hívnak, 44 éves vagyok. Üveg és fémművelőnek szoktam magam nevezni. A MeddeDesign név egy régi ötlet eredménye, a névadó egy medve volt a múltban, és belőle alakult ki.

Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz? 

Már több mint 15 éve csak kézművességgel foglalkozom leginkább. Talán mindig is foglalkoztam ilyesmivel. Édesapám igazi ezermester volt, sokat tanultam tőle.


Milyen munkákat készítesz? 

Nagyrészt üveg és fémmunkákat, de foglalkozom ásványokkal, kőzetekkel, valamint fával is néha. Munkáim között ugyanúgy fellelhetőek az ékszer méretűek, mint a nagyobb kültéri installációk. Nagyon fontos számomra az újrahasznosítható, másodlagos nyersanyagok felhasználása.


Milyen technikával dolgozol?

Az egyik fő technika egy sajátos tiffany módszer, amivel egyedülálló üveg/ásvány/fém kombinációkat hozok létre. Ezt évek alatt fejlesztettem ki. Sokan ismerik az így készült "Bogákat".


A másik vonulat a fémmegmunkálás. Első tanult szakmáimból sokat tudtam hasznosítani e téren. Készülnek fémből ékszerek, lakberendezési tárgyak, kisplasztikák.


Bemutatnád valamelyik általad alkalmazott technikát?

Ez itt hosszú lenne. :) Van viszont egy blogom, ahol nyomon lehet követni egy-egy alkotás elkészítését.


Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig) 

Vizuális típus vagyok. Ha ránézek egy anyagra, rögtön látom, hogy mivé válhat. Ha a technikai része biztosított, a többit hozzáálmodom.


Jelenleg min dolgozol? 

Most egy nagyobb fémműves műhely kialakításán, de már nemsokára készen vagyok. :) Utána visszatérek az apróbb alkotásaimhoz.


Van kedvenc munkád? 

Minden munkámat szeretem.

Mit jelent számodra a Made With Love? 

Általában az alkotás folyamata az, amit leginkább kedvelek. Amikor egy élettelen anyagot élettel töltök meg, amikor magamból hozzá tudok tenni valamit. Ha pedig az elkészült darab szintén örömmel tölt el valakit... a kör teljes.

 

Vásároltál már a madewithlove.hu-n? 

Még nem volt szerencsém, de érdekelnek a különböző ékszertartók, csomagolások, mert a kézművesvásárokban nagy hasznát venném.

Hajtogatós papírdobozok
Hol lehet Téged megtalálni?

Van egy MeddeDesign csoportom a Facebookon, ahová lehet csatlakozni az érdeklődőknek: www.facebook.com/groups/meddedesign/. Illetve a fent említett blog, ahol a munkafolyamatok megismerése mellett sok érdekességre lehet lelni: http://meddedesign.wordpress.com/.

 

Kedves Péter, köszönjük szépen az interjút!:) A további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)


Kedves Olvasónk! 2012. szeptember 9-én (vasárnap) éjfélig  játszhatsz a MeddeDesign és a madewithlove.hu közös nyereményjátékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi fényképen látható MeddeBoga  kitűző a MeddeDesign felajánlásából. 


A másik nyeremény pedig egy sárga- barna színátmenetes Transparent sál a madewithlove.hu felajánlásából. Részletek a Facebookon!

Sárga- barna színátmenetes Transparent sál
 

Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...