2012. november 12., hétfő

Creates by Nora - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 63.

A múlt héten Farkas Eszterrel beszélgettünk a Soie Essentielle ékszerekről. Eszter Német-Czagány Nórának adja tovább a stafétát, aki Creates by Nora néven készít különleges bőrékszereket. Fogadd Őt szeretettel!

♥ Kedves Nóri, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a Creates by Nora megnevezés? 

Német-Czagány Nóra vagyok. A Creates by Nora a lánykori nevem kezdőbetűiből születet meg. Ebben a névben benne van mindaz, ami a kezem munkája, hiszen jelentése: alkotások Nórától.

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz? 

Gyerekkorom óta az alkotás az egyik szenvedélyem, a hobbim. Már akkor azt mondtam, ha felnőtt leszek kézműves szeretnék lenni. Az évek során sok technikát kipróbáltam a gyertyaöntésen, a batikoláson, a gyöngyözésen át, míg végül az ékszerek, kiegészítők "találtak" igazán rám.


♥ Milyen munkákat készítesz? 

Leginkább valódi bőr ékszereket és kiegészítőket készítek. A kitűzők, a nyakláncok és a karkötők a fő profilom, de fülbevalókat, gyűrűket is nagy lelkesedéssel készítek.


♥ Milyen technikával dolgozol? Mesélnél róla kicsit?

A bőr egy fantasztikus anyag, nagyon kedvelem. Mikor beszerzem az újabb alapanyagokat, van, hogy csak simogatom és szaglászom, annyira jó az illata és a tapintása a friss bőröknek. A bőrnek megvan az a tulajdonsága, hogy egyszerre hétköznapi és alkalmi, hogy vagány és elegáns is egyben, mely attól is függ, hogy mivel párosítja az ember.


Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig) 

♥  Kicsit közhelyesnek tűnik, és régen én is úgy gondoltam, hogy badarság, de az alapanyag adja magát, hogy mi is készül majd belőle. Mikor megtapintom, tudom, hogy nyaklánc, karkötő, netán kitűző lesz majd. Általában csak egy-egy darabot készítek egy ékszerből, amit azután rendelhetnek a vevők, így mindig újabb és újabb alkotáson "kell törnöm" a fejemet.


A bőröket kombinálom fémes, gyöngyös, szalagos kiegészítőkkel, s néha van, hogy égetést is alkalmazok. Ezek a technikák más és más stílusú, struktúrájú ékszereket eredményeznek, mellyel azt tudom elérni, hogy széles legyen a vevőköröm. Az első darabok általában a kolléganőim kezei közé kerülnek, és így ők az elsődleges "véleményezési pontja" az ékszereimnek.

  
 

♥ Jelenleg min dolgozol? 

Jelenleg egy új kollekción töröm a fejem. Ez nagy, gallér fazonú nyakláncokból áll, színes és mintás bőröket is felhasználva. A nyakláncok mellett karkötőket és fülbevalókat is tervezek.


Van kedvenc munkád? 

Általában mindig a legújabb alkotások a kedvenceim, de ha választani kellene, akkor talán a nyomott bőrökből készült darabok állnak a szívemhez a legközelebb. Ezekből egy sem készült, ami egyforma lenne. Nagyon elegáns darabok a csiszolt üveggyöngyöknek és a Swarovski kristályoknak köszönhetően.


♥ Mit jelent számodra a Made With Love? 

Az alkotás során érzett örömet és azt a szeretetet, amit egy-egy műbe beletesz az ember. Sokszor úgy érzem, hogy az összes ékszeremet megtartanám, hiszen némelyik nagyon hozzám nőtt, de mindig remélem, hogy a viselője szintén átérzi majd, hogy ez valóban szívből és szenvedéllyel készült.


Vásároltál már a madewithlove.hu-n? 

Sajnos még nem volt időm, de nagyon tetszenek a karkötő, illetve óra állványok és szemezgetek a gyűrűtálcákkal is.

Három részes karkötő- és óraállvány, fekete bársony bevonattal
Fehér színű gyűrűtálca vagy bedugós fülbevaló tálca textilbőr bevonattal


Hol lehet Téged megtalálni? 

Az ékszereimet a www.noooci.meska.hu oldalon találjátok, illetve vásárolhatjátok meg. A Facebookon pedig a Creates by Nora néven fontosabb információkat és a legfrissebb alkotásokat is megleshetitek.


♥ Kedves Nóra! Köszönjük szépen az interjút, további munkádhoz sok sikert kívánunk.


Kedves Olvasónk! 2012. november 18-án, vasárnap éjfélig játszhatsz  a Creates by Nora és a madewithlove.hu közös játékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi képen látható nyakláncból és fülbevalóból álló, elegáns szett a Creates by Nora felajánlásából. 
 

A másik nyeremény pedig egy bronzbarna és egy bézs csillogó Shining Star sál  a madewithlove.hu felajánlásából, amiket akár összetekerve is tudsz hordani. Részletek a facebookon!

Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket. 
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...