2012. augusztus 21., kedd

Cirrhopprecycle - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 52.

Előző beszélgetőtársunk Varga Zsófi alias azzaph Balogh Kingának, a Cirrhopprecycle alapítójának "adta tovább a stafétát", így most Kingával beszélgetünk, aki bevezet minket az újrahasznosítás rejtelmeibe.

Kedves Kinga, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a Cirrhopprecycle megnevezés?

Újrahasznosítható pamut alapanyagból készítek puha, nem allergizáló kiegészítőket, ékszereket. Cirr-Hopp pedig egy repülni vágyó macska egy Szepes Mária meséből.:)

Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

2011 tavasza óta foglalkozom az újrahasznosított ékszerek készítésével. Előtte használt ruhával foglalkoztam, így született meg a neten való állandó szörfözésem és az új technikák utáni kutatás eredményeképpen a puha ékszerek gondolata.


Milyen munkákat készítesz?

Hordható, könnyen tisztítható, tulajdonképpen "ruhadarabokat", de talán az ékszer megnevezés a legtalálóbb a cuccaimra. Tehát nyakláncokat, karkötőket, gyűrűket, brossokat készítek pillepalackból, sörös dobozból, de főleg kimustrált pamutpólókból.


Milyen technikával dolgozol?

Kézzel varrok, ragasztok és a klasszikus ékszerkészítési technikákat is alkalmazom.

Bemutatnád részletesebben az általad alkalmazott technikát?

100% pamut anyagból dolgozom, vagyis pamutpólókból. A legjobb, ha nincsen oldalvarrás a pólón, mert akkor tudok "póló-fonalat" tekerni egy-egy pólóból. Csíkokra vágom őket és kedvemre variálom a színeket.


Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

Nagyon szeretem kihozni a kezem közé kerülő tárgyakból a legtöbbet. Szeretek belelátni dolgokba más funkciókat, mint amit kaptak. Fonási, szövési technikákat ötvözöm a pamutszálak rugalmassága és színbeli változatosság adta lehetőségekkel. Sok mindenből merítek ihletet, néha nem is kell, hogy köze legyen az ékszerekhez egy inspirációnak. Ha valahol "hiányt" érzek jártamban-keltemben, azt álmodom bele az ékszereimbe.


Jelenleg min dolgozol?

Jelenleg egy kék árnyalatokból szeretnék egy nyakláncot készíteni egy kedves vevőmnek, aki igazán inspirál, mert mindig kitalál valami új kihívást számomra. Nagy méretű, gyöngyökkel kombinált, elvont darab lesz.


Van kedvenc munkád?

Nagyon szeretem a szürkét a sárágával, naranccsal kombinálni, illetve a kedvencem volt egy barna nyaklánc kék, illetve sárga csíkokkal, amely már elkelt.


Mit jelent számodra a Made With Love?

Az alkotás szeretetét. Azt a meditatív tevékenységet, amikor minden bajom elfelejtem, és csak arra figyelek, amit csinálok, akkor a jelenben vagyok.


Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Nem vásároltam, de remélem, felfedezek egy ékszertartó állványt, ami az én nagyobb méretű nyakláncaimnak is megfelelő.

Forgó ékszerállvány, láncnak és karkötőnek, XL méret, 2 szintes


Hol lehet Téged megtalálni?




Kedves Kinga, köszönjük szépen az interjút!:) A további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)


Kedves Olvasónk! 2012. augusztus 26-án (vasárnap) éjfélig  játszhatsz a Cirrhopprecycle és a madewithlove.hu közös nyereményjátékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi fényképen látható Szivárvány karkötő Balogh Kinga felajánlásából. 




Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.

1 megjegyzés:

  1. Az ötletet és a kreativitást találtam a legérdekesebbnek.

    Szakács Szilvia

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...