2012. május 7., hétfő

Lidércke - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 39.

Bár a májust "bevezető" hosszú hétvége megszakította ÉkSzertartás kedvencei sorozatunkat, de most újra itt vagyunk egy újabb kedvenccel, aki nem más mint Lehőcz Dóra, alias Lidércke az Öltögető blogról. Aki pedig Dorkához irányított minket, az Palásthy Julcsi, PjulcsY volt.:)
  
Kedves Dorka, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? 

Táskákat, játékfigurákat, lakberendezési tárgyakat varrok leginkább. A maroksünitől a hatalmas pelenkázó táskáig, a nyakpárnától a házi áldásig bármit, amihez kedvem támad, vagy amit rendelnek tőlem.

Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz? 

Nem volt ez ötlet, nem terveztem el, szinte belesodródtam.:) Eleinte csak a saját gyerekeimnek varrtam, majd kérték a barátok, hogy nekik is. Ezeket a munkáimat látták az ő ismerőseik, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ismerős ismerősének, vagyis számomra vadidegen embernek varrok.:)


Vásározni is "hirtelen felindulásból" kezdtem. Egy kézműves-társam keresett meg, és kérdezte, megosztanék-e vele egy nagy asztalt. Ennyire nem tervezett ez a dolog.:)



Milyen technikával dolgozol? 

Szeretem az applikálást, vagyis a rátét-minták varrását, de a házi áldásaimat, "Isten hozott!"-tábláimat például patchwork technikával készítem. 


 Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

Az ötletet néha a gyerekeim adják, de gyakran gondolok tovább egy már meglévő terméket is. Így születtek például a baglyos telefontokok a figurák után, vagy a félszemű macskából kiindulva a kalózcsapat.:)


Előfordult az is, hogy egyszerűen nem kaptunk olyan terméket, amire szükségünk lett volna, ezért kénytelen voltam én magam megtervezni, megvarrni. Például a sok kényelmetlen nyakpárna után elkészültek azok a darabok, amik az én három csemetémnél jól beváltak, és így reméltem, hogy másnak is hasznosak lesznek. Ma már eszembe se jut bármit is boltban keresgélni, ami textilből van.:)



Jelenleg min dolgozol? 

Most épp egy baglyos neszesszert varrok. Gyengéim a baglyok a cicák mellett. Rengeteg ilyen mintájú figura, telefontok, párna kerül ki a műhelyemből.


Van kedvenc munkád? 

Rengeteg kedvencem van.:) Többnyire azért vagyok oda, amin épp dolgozom. Mikor játékot varrok, akkor eszembe se jutnak a táskák, de mikor egy hátizsák utolsó öltéseivel végzek, azt érzem kedvencnek. A zászlófüzérek, a szívgirlandok, a textiltáblák mind-mind közel állnak hozzám.



Mit jelent számodra a Made With Love? 

Made With Love – minden benne van. Csak így érdemes bármibe is belefogni: szívvel, szeretettel.

Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Még nem vásároltam, de a csíkos tárolódobozokkal erősen szemezek… :)

Stripes Kreatív Tárolódobozok

Hol lehet Téged megtalálni? 

A blogom címe Öltögető, a Facebook-on Lidérckeként vagyok jelen. (Lidércke néven kezdtem blogot írni hajdan, a barátaim által ragadt rám a név. Ez is mutatja, mennyire nem tervezett az én kézműves tevékenységem.)



♥ Kedves Dorka, köszönjük szépen az interjút!:) A további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasónk! 2012. május 13-án éjfélig játszhatsz Lidércke és a madewithlove.hu közös nyereményjátékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi fényképen látható szív girlland lesz Lidércke felajánlásából. Részletek hamarosan a Facebookon!



 Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.

5 megjegyzés:

  1. Köszönöm a felkérést, Julcsinak az ajánlást. :) Igazán jól esett! :) <3

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok! Csakhogy bemutatkoztál a még ismeretlen Nagyérdeműnek!:) Remélem, sokan elolvassák! Én a blogodról jöttem..., de most már figyelni fogok!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon aranyos vagy, Ildi, köszönöm. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...