2012. május 10., csütörtök

Ajándékötletek Névnaposoknak (Május 14 - Május 20.)

Bizonyára Te is jártál már úgy, hogy a napi rohanásban megfeledkeztél valakinek a névnapjáról.:S Ezentúl a segítségedre leszünk, s jó előre felhívjuk a figyelmedet a következő hét névnaposaira. Így akár még idejében be is tudod szerezni a meglepit nekik.:) Persze, ehhez is adunk ötletet.:)

Május 14. hétfő: Bonifác napja

A Bonifác a latin Bonifatius névből származik, jelentése: jó sorsot ígérő. Névnapja a fagyosszentek egyik napja, de reméljük, hogy nem hoz nekünk hideget. Mindenesetre lepjük meg egy sállal, biztos, ami biztos alapon.:) 
Világosszürke Casual Elegance Férfi Sál
 
Május 15. kedd: Berta, Szonja és Zsófia napja

A Berta germán eredetű név, jelentése: fényes, tündöklő, híres. A németben a bert névelemet tartalmazó női nevek (például: Alberta) önállósult becézője is. A Szonja a Szófia orosz becézőjéből önállósult név. A Zsófia pedig görög eredetű, jelentése: bölcsesség. Minden hölgy boldog lenne, ha egy bájos ékszerdobozzal lepnék meg, bizonyára ők sincsenek ezzel másképp.:)

Édes Mézes Ékszerbőrönd

Május 16. szerda: Ádám és Botond napja

Az Ádám héber eredetű bibliai név, jelentése: ember; vörös, ill. vörös földből való. A Botond régi magyar személynév, a buzogány jelentésű bot szó származéka. A fiatalemberek biztosan örülnének egy barkácsdoboznak, mert a munkaasztalon gyakran elkeverednek az apró kütyük, csavarok, de ezután nem fognak.:)


Barkácsdoboz, Variálható, L Méret

Május 17. csütörtök: Brúnó és Paszkál napja

A Brúnó germán eredetű német névből származik, jelentése: barna. A Paszkál a héber eredetű latin Paschalis név rövidülése, jelentése: húsvéti, valaha a húsvétkor született gyermekek kapták ezt a nevet. Az urak is gyűjtenek apróságokat, például ólomkatonákat, érméket, régi kitüntetéseket. Nincs méltóbb hely ezek tárolására, mint egy szép fa ládika.:) 

3 Darabos, Díszes, Matrjoska Fa Ládika, Réz Fogantyúval
 

Május 18. péntek: Alexandra, Erik és Erika napja

Az Alexandra az Alexander férfinév nőiesített alakja. Az Erik germán eredetű név, jelentése: becsület (más feltevés szerint: egyedül) + hatalmas, uralkodó. Az Erika az Erik férfinév női párja. A hölgyeket bátran ajándékozzuk meg egy ékszerállvánnyal, Eriket pedig hívjuk meg egy finom vacsorára a kedvenc éttermébe.

Az Emília az Emil férfinév latin eredetijének a női párja. Az Emma germán eredetű, alakváltozataival, az Irma és a német Erma névvel együtt Ermin, Irmin germán isten nevéből, más feltevés szerint a germán hermion néptörzs nevéből való. Az Erm-, Irm- névelem számos német név előtagjaként is előfordul, és az Emma ezek rövidülése is. A Milán szláv eredetű név, kedvest jelent. Milánt hívjuk meg bowlingozni, a hölgyeket pedig lepjük meg egy szép, csillogó sállal.


Shining Star Csillogó Sálak


Május 20. vasárnap: Bernát és Felícia napja
A Bernát a germán Bernhard név magyar formája, jelentése: medve + erős. A Felícia a Félix férfinév női párja. Bernát biztosan örülne, ha meghívnánk egy stand-up comedy előadásra, Felícia pedig nem tudna ellenállni egy szép fülbevalónak.


Turquoise Planet Fülbevaló

További ötletekért nézz körül a madewithlove.hu webáruházban!

Boldog névnapot kívánunk minden ünnepeltnek!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...