2011. november 11., péntek

Horimarika - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 19.

Nos, ahogy ígértük egy kicsit "rákapcsolunk", és gyakrabban jelentkezünk ÉkSzertartás kedvencei riportsorozatunkkal. Mindezt csak azért, hogy minél több szuper-tehetséges kézművest hozzunk el Nektek még novemberben, s aztán elindítjuk a fergeteges játékot. Megsúgjuk, hogy kidolgoztuk a részleteket és nagyon jó lesz!:)

Most pedig ismerjétek meg Horimarikát!:)

♥ Kedves Marika, kezdjük azzal, hogy bemutatod nekünk Horimarikát! Mit kell tudnunk Róla?:)

Horváth Mária vagyok, Pécsett élek a családommal. Pillanatnyilag még itthon vagyok a kisebb fiammal. De már nem sokáig... amúgy hivatalban dolgozom. Nagyon jó kis családom van! Férjem és két fiam gondoskodnak róla, hogy mindig legyen valaki, akit kényeztethetek:) Imádom őket! Szeretek játszani! Nagyon sok dolog elszórakoztat... mivel nincs lányom, magam élem a kislánykort is! Gyűjtöm a hagyományos könyveket (olvasom is), parfümöket, sálakat, cipőket... Szóval, a nőcis dolgokat. Szeretek sütni, főzni. Szeretem az évszakokat, mindben van valami csodálatos. Ilyenkor egy bögre tea mellett olyan jó beszélgetni a fiúkkal, vagy csak el-lenni és hallgatni a fejemben a hangokat. Ez csak vicc, a hangok a saját gondolataim, néha jó ott is rendet tenni...:)

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

Kézművességgel mindig is foglalkoztam. Anyukám pici korunktól "játszott" velünk: a játékainkat is gyakran mi alkottuk... Ő egyébként csodálatosan hímzett, kötött régebben, varr és igyekszik mindenfélét csinálni. Így én ebben nőttem fel. Igyekszem a fiúkat is több technikára megtanítani. Ezen kívül itt a lakóhelyemen szoktam még gyerkőcöket összefogni egy kis alkotásra. Sikeresek szoktak lenni a kreatív foglalkozások.


♥ Milyen munkákat készítesz?

Mostanában ékszereket. Illetve, mindig is az ékszerek vonzottak. Hiába: szarka vagyok, ami csillog, az tetszik. Meg ami nem csillog, az is. De azért kacsintgatok más irányba is: most, hogy jön a karácsony sok mindent fogunk itthon bütykölni.


♥ Milyen technikával dolgozol?

Régebben azt hittem, hogy az összes gyöngyfűző - ékszerkészítő technikával alkotok. Ma már tudom, főleg az internetnek köszönhetően, hogy rengeteg mindent tanulhatok még! És igyekszem is tanulni. Nagyon sok alázat is kell az alkotáshoz, szerintem. Amiket most szívesen használok: a gyöngyfűzés különböző technikái (peyote, raw...), de nagyon szeretem a gyöngyhímzést, illetve a freeform technikát is. Néha alkotás közben jön valami ötlet és akkor bekeveredik a műbe egy kis textil vagy fonalak... Szeretem a sokféle anyagot, textilt, bőrt, üveget, az ásványokat különösen kedvelem.


♥ Bemutatnád a kedvenc technikádat?

Talán a gyöngyhímzés és a freeform az a két technika, ami legközelebb áll hozzám. Ezek ugyanis nem igazán működnek minta alapján, és ettől lesz teljesen egyedi a végén az ékszer. Rengeteg lehetőség van bennük és széles a felhasználható anyagok skálája is. Az első freefrom karkötőm kapcsa például egy plüssmaciról leszedett minike kólás üveg volt. Igazán bemutatni a technikát nem is tudom itt, de a blogomon igyekszem fotókkal, ötletekkel segíteni az érdeklődőket. És persze, bármikor meg is kereshetnek.


♥ Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

Igen, mindig egy ötlettel kezdődik: meglátok valamit, akár egy gyöngyöt vagy bármi mást... és beindul... Előpakolok pár hozzáillő gyöngyöt, aztán még párat, aztán még egy keveset. És amikor már az asztalon a tűnek sincs helye, akkor elkezdem. Sokszor fordul elő, hogy az ötlet indító gyöngyike benne sincs a végén az ékszerben.


Ha valamit kitaláltam, szeretem gyorsan megcsinálni, kíváncsi vagyok... és türelmetlen. Nagyon fegyelmezetlen is vagyok általában. Néha elkap valami és rendet rakok, szépen rendezgetem a készletemet, a félkész műveket külön tálcára teszem... ez azért nem tart sokáig. :) A férjem káosz-kapitánynak hív.:) De azért hajlandó vagyok kitartóan dolgozni is, a peyote dobozka jó példa erre...


♥ Jelenleg min dolgozol?

Karácsonyi ajándékokon, de ez titok.:)


♥ Van kedvenc munkád?

Igen: mind!:) Alkotás közben mind a kedvencem. És utána is szeretem őket. Talán ezért is nem kezdtem még árulni az ékszereket. Inkább barátnők, ismerősök kapják. Így még utána is látom őket. De a hatalmas készletem azért néha elgondolkodtat.


♥ Mit jelent számodra a Made With Love?

Szeretettel. Ennyit. Szerintem csak így lehet.:)


♥ Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Erre lesz a leghosszabb válaszom! :) Van már több tálcám, gyűrűs és karkötős is, van többféle állványom, nagy kreatív tárolóm, sok kicsi fém, illetve karton dobozkám. Vannak csodás sálaim is. Sőt, büszke tulajdonosa vagyok egy Annamária-féle üveggyűrűnek is! És még tervezek beszerzést... :)


♥ Hol lehet Téged megtalálni?

Gyöngyös blogom: www.horimarikabeads.blogspot.com és a másik blogom, ahol kicsit az életem, családom, egyéb alkotások, gondolatok, ételek olvashatók/láthatók: www.horimarika.blogspot.com.


Kedves Marika, köszönjük szépen az interjút, a további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)


Kedves Olvasóink! Az elkövetkezendő napokban újabb tehetséges kézművessel ismerkedhettek meg. Ne feledjétek figyelemmel kísérni a riportsorozatot, mert november végén meglepetéssel készülünk ehhez kapcsolódóan.:) A további beszélgetéseket itt találjátok.

10 megjegyzés:

  1. Kedves Marika, egyszerűen nagyszerű vagy!

    VálaszTörlés
  2. Nem csak a gyönyörű alkotásaidat szeretem, de a gyönyörű lelkedet is, kedves M ügynök!

    VálaszTörlés
  3. úgy örülök hogy itt is lehet rólad olvasni :) sok szeretettel gratulálok!

    VálaszTörlés
  4. Éljen Marika a tünde-asszony! De jó :)))

    VálaszTörlés
  5. Grat, grat az interjúhoz! Örülök, hogy személyesen is ismerhetlek, sőt, hogy (talán nem túlzás, de) folyamatosan inspirálsz!!! Köszönöm a barátságod!

    VálaszTörlés
  6. jujj, de szépek:) gratulálok!

    VálaszTörlés
  7. Ezt tényleg jó volt végig olvasni.Gratulálok a munkáidhoz:Timi

    VálaszTörlés
  8. Gyönyörű szépek ezek az ékszerek. Gratulálok:)

    Petrovszki Enikő

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...