2011. november 14., hétfő

Silkbymomo - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 20.

Rohamosan közeledünk az ÉkSzertartás kedvencei riportsorozat befejező részéhez, ami azt jelenti, hogy hamarosan fény derül arra, mi is lesz az a szuper meglepetés, amely a sorozathoz kapcsolódik! Már nem kell sokat várnotok, és kiderül!:) Addig is ismerkedjetek meg mai kedvencünkkel!

Molnár Mónika alias Momo, a silkbymomo alapítója

♥ Kedves Momo, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a silkbymomo megnevezés?

Főleg selyem- és textilfestéssel foglalkozom. A hernyóselymet szeretem leginkább, ezért választottam ezt a nevet.

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

Dekorsulit végeztem, de előtte is kézműveskedtem, ott is sok technikát megismertünk. Utána már tudatosan kerestem azt az iparművészeti technikát, amiben kiteljesedhetek. Próbáltam például a fazekasságot, a tűzzománcot, a szövést. Aztán több, mint 10 éve megtaláltam a selyem- és textilfestést. Úgy éreztem, megérkeztem.

♥ Milyen munkákat készítesz?

Főként hernyóselyem kendőket, sálakat, kiegészítőket készítek, de pamutra is dolgozom (pl. táskák), műszálas anyagokat is festek (függöny, ruha). És a FIMO-gyurma is a kedvenceim közé tartozik, amiből ékszereket készítek, leginkább medálokat.


♥ Milyen technikával dolgozol?

Selyemfestésen belül kontúr-, akvarell- valamint viasztechnikát használok.


♥ Bemutatnád valamelyik technikát a felsoroltak közül?

A kontúrtechnikánál először speciális kontúrfestékkel megrajzolom a mintát, majd száradás után töltöm ki festékkel. Ezután történik a festék rögzítése, majd mosás és vasalás.


♥ Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

Van, amikor csak színekben gondolkodom, van, mikor konkrét mintát képzelek az anyagra. És van, amikor meglévő mintával dolgozom, alakítok át. (Pl. népi motívumok). Természetesen megrendelés alapján is dolgozom, ilyenkor figyelembe veszem a megrendelő kérését, de ha szükséges tanácsokat is adok például a színekről, ruhák esetében a fazonról.


Ebben segítségemre van Vincellér Katalin divat- és stílustanácsadó, aki a ruhákat készíti. Sok minden inspirál, leginkább a természet, valamint olyan művészek munkái akik közel állnak a szívemhez. (Gaudi, Hundertwasser, Klimt, Monet)


♥ Jelenleg min dolgozol?

Jelenleg Karácsonyra készülök, képeslapokkal, praktikus ajándékokkal, mint például a vászon bevásárlótáska. Ezen kívül közös terveken Kis-Németh Marcsi üveg-designerrel (Kinema), és egy régi-új technikával készülő kollekció állt össze a fejemben, de ez még egyenlőre meglepetés. Nem selyemről van szó, annyit elárulhatok.


♥ Van kedvenc munkád?

Kedvencem egy viasztechnikával készült sál, amit nagyon gyakran viselek.


♥ Mit jelent számodra a Made With Love?

Nagyon tetszik az a lendület, amivel Annamari dolgozik. Tetszik, hogy egy helyen nagyon sok minden megtalálható. Az Ajándékblog kapcsán, - aminek a háziasszonya és megálmodója vagyok (bodzsi és reyca kézművesek segítségével) - dolgoztunk már együtt, mindenki megelégedésére.


♥ Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Nem vásároltam még... de pár kendőm megvásárolható ott... :)


♥ Hol lehet Téged megtalálni?

A honlapomon: selyem.bibi.hu, a blogomon: silkbymomo.blogspot.com, és a Facebookon: facebook/silkbymomo.


Kedves Momo, köszönjük szépen az interjút, a további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasóink! Az elkövetkezendő napokban újabb tehetséges kézművessel ismerkedhettek meg. Ne feledjétek figyelemmel kísérni a riportsorozatot, mert november végén meglepetéssel készülünk ehhez kapcsolódóan.:) A további beszélgetéseket itt találjátok.

10 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen az interjút, Momo! :) Nagyon szépek a sálak,és a névjegykártyáidért is odavagyok. A dicséretért is köszi, szerencsére van segítségem, aki lendületben tart, sőt, velem együtt lendül! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alkotásaid gyönyörűek. Nem csodálom, hogy a hernyóselyem a kedvenced, hiszen csodaszépek, amikor készen lettek. A fimoval is biztosan több hosszú boldog órát töltesz el. Gratulálok, és további sikereket kivánok!

      Törlés
  2. Gratulálok, nagyon szép dolgaid vannak--különlegesség nekem a képeslap-örömmel küldenék-(kapnék) én is ilyet:)

    VálaszTörlés
  3. nagyon szépek! a népi motívumos dolgok mindig is bejöttek!!!

    VálaszTörlés
  4. tetszenek a munkáid, különösen a viasztechnikás kendőd :-)

    VálaszTörlés
  5. Lenyűgöző a sokoldalúságod és a kreativitásod.Nagyon tetszenek a munkáid.Üdv:Timi

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszenek a munkáid,főleg a népi motívumos, de a sálak is gyönyörűek.További jó munkát és szép napot!

    VálaszTörlés
  7. Ha szeretnétek megnyerni Momo 2 gyönyörű sálját, akkor gyertek játszani facebook oldalunkra: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151374975146934&set=a.10151362451841934.542721.304302116933&type=1&theater

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  9. A FIMO-gyurmát tartom a legérdekesebbnek :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...