2011. november 25., péntek

Madewithlove.hu - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 24.

Kedves Olvasó! Íme az idei utolsó "Kedvencek" interjú, szám szerint a huszonnegyedik. Huszonhárom olyan alkotóról olvashattatok, közel fél éven át, hétről-hétre, akik kedvenceinkké váltak, és akiket szerettünk volna közelebbről megismerni, remélve, hogy Te is ezt szeretnéd.Sálfotózás után
Közkívánatra, 2011-ben utolsóként Gulácsi Annamáriával, a
madewithlove.hu alapítójával készült beszélgetést olvashatod, aki én vagyok. :)

Aggodalomra semmi ok, nem lettem skizofrén, csupán annyi történt, hogy megkértem kedvenceinket és az én imádott segítőtársamat, Katit, hogy tegyenek fel nekem kérdéseket, amikre igyekszem legalább olyan kimerítően válaszolni, ahogy a 23 másik interjúalany tette.

A beszélgetések egyébként jövőre tovább folytatódnak, már ki is találtuk, hogyan, de ez legyen egyelőre meglepetés! :) Most elég, ha arra koncentráltok, hogy vasárnaptól hatalmas adventi játék kezdődik a madewithlove.hu facebook oldalán, amiben kedvenceink is részt vesznek, sőt, főszereplői lesznek a játéknak.

♥ Mesélnél nekünk Magadról? Ki ez a lelkes, kreatív energiabomba, aki a madewithlove.hu mögött áll, és mindig tele van ötletekkel?:))))))

♥ Gulácsi Annamária vagyok. Az alap végzettségem bölcsész és tanár. Néderlandisztika (azaz holland) és angol szakon végeztem. Érdekes infó, hogy Tóth Zsuzsi, akinek gyöngycsodáiról nem rég írtunk, tanított az egyetemen, és mindig is szerettem kreatív óráit. Elképesztő, hogy pont a gyöngyözés jóvoltából találtunk újra egymásra. :)

Egészen kis koromtól fogva tanár szerettem volna lenni, már három évesen leültettem az unokatesóimat a szobában és dalokat meg mondókákat tanítottam nekik, és még a sokkal idősebbek is tűrték. :) Azóta megállás nélkül tanítok... meg énekelek és írok. Mikor melyiket inkább... Az, hogy olyan dolgokat csinálhatok, amit szeretek, rengeteget ad nekem.

Az első India medálom :)

Lelkes kreatív energiabomba? Hm, ez tetszik! Bevallom, nem tudom, honnan jönnek az ötletek. Többnyire a fürdőben kapnak el... Az ötleteim között egyébként van jó pár visszatérő. Nagyon vicces, amikor a barátnőmnek ujjongva mesélem, hogy mekkkkkkkkkkkkkora korszakalkotó ötletem támadt, mire ő azt feleli: - Nyuszi, ezt már tavaly is kitaláltad. :)

Persze, az intuíció mellett sok minden múlik azon, amit tanultam. Nem csak a pedagógus módszertan, de az a fajta analitikus gondolkodásmód is segít, amit későbbi, minőségmendzsment és közgazdász tanulmányaim során sajátítottam el.

Esküvői szett karkötője Swarovski gyöngyökből

19 éves korom óta szervezek rendezvényeket, vezényelek kampányokat, ezeknek a tapasztalatoknak, illetve olyan trénereknek és később kollégáknak, mint például Kelemen Zoltán, sokat köszönhetek. Ugyanis ezek által megtanultam a kis szárnyaló, repkedő, rózsaszín "művészfelhőmet" tudatosan irányítani az égbolton.

Az energiabomba pedig magából madewithlove.hu-ból táplálkozik. Ez egy jófajta ördögi kör.

Szerencsére, pár éve beköltözött az életembe a tánc. Salsázom és imádom... Mind a zenét, mind a mozgásformát, mind a társaságot, Jó kis hely a Salsa Cubanismo, boldog vagyok, hogy van nekem és mindig új erőre kapok tőle.:)

Petivel és Krisztivel

♥ Hogyan toppant be az ékszerelem az életedbe?

♥ Mindig is imádtam rajzolni, festegetni, gyurmázni, a szobámat dekorálni és a barátnőimet, unokatesóimat pingálni, fésülni és öltöztetni. Egy római kiruccanáson két "öribarim" el is nevezett Optica Mammának, mert mindig azt mondogattam, hogy "optikailag" ez előnyös, meg az előnyös, és hát, a Mamma... az meg gondolom a "tyúkanyóságomból" jött.

Később lehetőségem nyílt lakásokat átalakítani, tervezni, színekkel és formákkal játszani, amit imádtam. Úgy éreztem, Heuréka, megtaláltam, ami igazán boldoggá tesz. Ennek a szép időszaknak aztán hirtelen vége szakadt, sajnos, és nem találtam a helyem.

Virgin Aubergine

Aztán 2008-ban egy romantikus ajándékot kaptam: egy kézzel fűzött nyakláncot, meseszép türkiz-bronz gyöngyökkel. Amikor megláttam, azt gondoltam, az előző Heuréka semmi nem volt ehhez képest! Ez az igazi szerelem, ezt AKAROM csinálni. És tényleg ezt is csináltam, reggel, délben, este. Hatalmas mennyiségű - és eltérő minőségű - gyöngyöt, drótot, üveget vásároltam fel (szerintem, ha minden nap csak ékszereket készítenék sem tudnám ezeket még vagy öt évig felhasználni) és azóta is boldogan ékszerezem, persze, már sokkal kevesebbet.

India egy rómainak :)

♥ Milyen ékszereket készítesz és milyen technikával/technikákkal dolgozol?

Természetesen, tanfolyamokra is jártam, és a tanáraim is bátorítottak. Sokat köszönhetek Diának (gyöngyfűzés), Bodzsinak (üvegezés) - róla szintén olvashattál már - és Timeyrának (drótozás), akivel nagyon jó barátok lettünk. Ezeket a technikákat ötvözöm, meg minden mást is, ami inspirál. És nem szeretnék megfeledkezni arról a remek "bandáról", azokról a kedves, jószívű, nyitott lányokról és asszonyokról, akikkel összehozott a sors a tanfolyamokon, a Gyöngyszigetben és az interneten. Új barátokat szereztem, akár látatlanban is. Az én cukipofi Mylittelthingsjewelry-m, Könyvjelzőgyáros Nyuszim, Horimarikám, Dorka, Csorba Anita, hogy csak néhányukat említsem.

Kézműves Vásáron Decsi-Kiss Dorkával és kislányával, Sárival

♥ Van kedvenced az eddig elkészített ékszerek között?

Inkább kedvenc pillanataim vannak. Amikor elképzelem az ékszert azon, akié lesz, vagy amikor átadom és látom, hogy mennyire örül neki. A legjobb érzés pedig az, amikor egy következő találkozó alkalmával megint meglátom rajta az alkotásom, és azt, hogy mennyire hozzá illik, mennyire jól áll rajta.


♥ Mit teszel, ha nem jön az ötlet?

Ha nem vagyok biztos abban, hogy amit csinálok, az jó, vagy nem is tudom, mit és hogyan csináljak, akkor a megrendelő (vagy ajándékozott) fotóit bújom, hogy kicsit jobban megismerjem a személyiségét. Milyen színeket hord, mik a hobbijai, mennyire vagány, vagy éppen visszafogott. Ezek többnyire segítenek, és megjön az ötlet!


♥ Min dolgozol éppen?

Sok mindenen, ne is kérdezd! Hétfőre kész kellene lennem például egy ilyesmi fusing üveg szettel, és még nem tudom, hol és mikor fogok olvasztani.

Mexican Retro szett
♥ Mit jelent számodra a Made With Love?:)

Az ékszerelmet, nyilván. :) Emlékszem, amikor az első Made With Love szivecskét felraktam egy nyakláncra, amit készítettem. Aztán a következő alkotásra is, és a következőre is.

Angyalkás könyvjelző

Amikor Eszter unokatesómnak megmutattam az első adag ékszert, bátorított, hogy próbáljam meg őket eladni, mert lenne, aki megvenné. És persze, a marketinges agyam egyből azon kattogott, hogy oké, legyen, de akkor mi legyen a márkanév, a szlogen, a dizájn... valami egyszerű, de nagyszerű... és lenéztem a kis szivecskére, és megkérdeztem: Madewithlove-hoz mit szólnál? Egyedi divatékszerek - Mert belőled is csak egy van. Ezzel kezdődött minden.

Az első logóm

♥ Hogyan és mikor jött az ötlet, hogy megalapítsd a madewithlove.hu webáruházat?

Az MBA-n a diplomamunkám egy webáruház online marketing stratégiájának megalkotásából és bevezetéséből írtam, így nem volt nehéz dolgom. Mindig is imádtam az internetet, az internetes vásárlástól meg egyenesen odavagyok. Gyors, kényelmes, praktikus, de ha akarja az ember, belefeledkezhet. Nekem találták ki. :) Először csak a saját ékszereimet árultam, de körülbelül egy héttel az indulás után már fent voltak az ékszerállványok. Az ékszertartók, ékszerbőröndök, ékszertisztítók, sálak, kreatív dobozok, sámlik, nesszeszerek, organza tasakok és egyéb, "csajos" eszközök követték egymást. Amit hasznosnak ítéltem az ékszerkészítéshez vagy az ékszertartáshoz, már fel is töltöttem az áruházba. Így lett ennyire széles a kínálatunk. Az Ékszertartás blogot is ezért kezdtem el.

A praktikus pakolós termékek pedig azért kerültek bele a kínálatba, mert szeretem a rendet, viszont elég nehezen tartom meg, főleg időhiány miatt. Szerintem ez lehet, hogy Neked is ismerős. :) Egy szép és praktikus tartóba talán nem esik olyan nehezére az embernek bepakolni, nem?

♥ Tervezel további bővítést is a jövőben?

Naná! :) Most jönnek a nagy, hordozható, variálható rekeszes műanyag táskák és a csodálatos színű és extrém méretű organza tasakok.


♥ Mi alapján állt össze az alapkoncepció, hogy mi fér bele és mi nem?

Először azt figyeltem, hogy NEKEM mire van igényem, mit tartok fontosnak, praktikusnak, szépnek az ékszerkészítéshez, vagy egyéb kreatív tevékenységhez, és nehéz beszerezni, vagy egyáltalán nem beszerezhető. Aztán megnéztem, másnak is tetszene-e? A sálak a mániáim, szeretem a különleges darabokat. Azokból szintén olyanokat kínálok, amiket máshol nem látok.

Seherezádé sálak a fotózáson

Miben változott az elképzelés a kezdetek óta?

Mindenben és semmiben. Még mindig olyan termékeket szeretnék árulni, amikre szükség van és máshol nem, vagy csak nehézkesen beszerezhetők, de a vásárlóink igényei nap mint nap változtatják az elképzeléseimet arról, hogy mik ezek a termékek. Nemrég például fincsi bonbonokat szereztünk be és csomagoltunk arany hajtogatós papírdobozokba.

Hajtogatós papírdoboz

♥ Mennyire jöttek be a "számításaid", elvárásaid?


A webáruházat legfőképp referenciának szántam más online marketing tanácsadó munkáimhoz és másodállásként képzeltem el. Ehhez képest minimum napi 8-10 órát ezzel foglalkozom - és most már nem is csak én egyedül. Azt hiszem, ez arra utal, hogy bejöttek a számításaim. :) Ezúton köszönöm mindenkinek, aki valaha is segített nekem.

Prom Queen nyakék, a kezdetekből

♥ Nemcsak a riportsorozatot, hanem a 2011-es évet is lezárjuk hamarosan.:) Így év vége felé közeledve az emberek visszatekintenek, és egy kis számadást készítenek az elmúlt időszakról... Te mit látsz, ha visszanézel, milyen volt a Te 2011-ed?

Varázslatos. :) Új dimenziók nyíltak meg előttem, sőt, előttünk! Az Ékszertartás blog önálló életre kelt, Katinak hálás köszönet minden segítségért. Neki köszönhető például, hogy az Ékszertartás Kedvencei Riportok mindig időre elkészültek. :) A novemberi sálfotózás pedig minden várakozásomat felülmúlta. Az adventi játék ugyan csak most jön, de ütős lesz. :)♥ Mi volt az első ékszered (mármint, amit Te először viselni kezdtél)?

Egy pici csillag fülbevaló, aranyból, amitől úgy begyulladt a fülem, hogy csak hátrafelé lehetett kihúzni belőle. Kb. 5 éves voltam akkor, de a fájdalomra még mindig emlékszem. Utána évekig nem hordtam fülbevalót, csak az apukámtól kapott Pókos nyakláncot, amit ő Ráknak nézett, de pókként is jól működött, mert amúgy apu Radírpóknak becézett a sok rajzolás, radírozás miatt. :)

♥ Hordasz-e mindig valamilyen ékszert, ha igen, akkor mi az a (típus, pl. fülbevaló, gyűrű) ami nélkül nem indulsz el otthonról?

Nem hordok mindig ékszert... sőt. A fülbevaló lenne A KEDVENC, de sajnos annyira érzékeny a fülem, hogy nem tudok mindig fülbevalót hordani. Amúgy imádom a szetteket.

Ezüst drótból hajlítottam, Swarovskival díszítettem :)

♥ Miként "definiálod" Önmagad, ki vagy Te, hogyan mutatkoznál be?

Munka után, salsa előtt,
fáradtan, de jó kedvűen
A cégem neve Annamágia.com. Szeretem elbűvölni az embereket. :) Maximalista vagyok és nemcsak sál-, de munkamániás is. Ennek ellenére fontosak számomra az emberi kapcsolatok, az a puha tényező, amitől valaminek lelke lesz.

A barátaimnak és a családomnak ezúton üzenem, hogy köszönet azért, hogy akkor is szeretnek, amikor nem találkozunk, sőt, még csak nem is beszélünk, mert lerázom őket a munka miatt. "A barátok olyanok, mint a csillagok, nem mindig látjuk őket, de tudjuk, hogy vannak." Én ezt vallom, és így is érzem.

Szeretem a csapongó gondolataimat és ötleteimet rendbe szedni és rendszerezni, és a másik kedvenc mondásom: A cselekvés megöli a félelmet. :) Ezt azért is fontos hajtogatnom magamnak, hogy ne legyek annyira félénk. Mert az vagyok, de pszt.

♥ Mióta foglalkozol ékszerekkel?

Komolyabban 2009-ben kezdtem ékszerekkel foglalkozni.

♥ Mi a célod, mit szeretnél elérni ezen a területen?

Jó lenne, ha nem csak made with love, de made for money is lenne belőle. :)

♥ Tudnál mondani egy Rád jellemző mottót, vagy akár egy szóban ki tudnád fejezni, hogy mit képviselsz?

Szeretem megmutatni az embereknek, hogy mitől különlegesek.


♥ Mi az, amit a legjobban szeretsz a munkádban?

Hát, hogy nem munka. :) És azt, hogy kísérletezhetek, amit imádok.
Ajándék az is, hogy elképesztően sokféle érdekes és értékes ember avatott a bizalmába azáltal, hogy ékszert készítettem neki, vagy vásárolt a madewithlove.hu-n. Sok hölgyet és urat kiemelhetnék, szerintem tudják, hogy kik ők, így felsorolatlanul is, de most csak egy valakit fogok említeni, remélem, nem bánjátok Kedves Ügyfeleim, Barátaim.

Ő az, akire minden nap sokat gondolok, akinek szorítok, aki az első találkozásunkkor is annyi mindent tanított és adott nekem, hogy örökké hálás leszek neki érte: ő Sztraki, főtörzsvásárló. Egy csodálatos amazon, akiért, ha van egy perced, tedd meg, hogy imádkozol, mert nagyon ráfér és nagyon megérdemli. <3 Várunk haza, Sztrakikám, a nyakpántoddal együtt!

Sztraki karpánt


♥ Hány ékszerállványt/tartót, stb. sikerült eladni eddig?

Még nem számoltam meg :), de mivel csak ékszerállványból 20 féle van, valószínűleg elég nagy szám jönne ki. Amikor anyukámnak először mutattam meg, hogy mit fogok a webáruházban árulni, köpni-nyelni nem tudott. Amúgy a kisujjában van a kereskedelem, lassan 35 éve vezet egy lakásfelszerelési és vas-műszaki üzletet, de nem gondolta, hogy egyetlen darabot is el fogok ezekből a tartókból adni. És tessék, ott gubbaszt velem esténként és gyűri a csomagokat. :) Köszi, Anyuci!

Négyszögletes fülbevalótartó állványok

♥ Milyen lehetőségeket látsz az online közösségi média és a webshop együttes és közös fejlődésében?

Imádom a Facebookot és az ottani közösségünket. Közel 2500-an vagyunk, ami nem rossz ahhoz képest, hogy viszonylag szűk réteget érintenek a termékeink, és pláne ahhoz képest, hogy tavaly év végén hoztam létre a facebook.com/madewithlove.hu oldalt.

Vásárban

Az ügyfélszolgáltunk gyakorlatilag ott működik, rengeteg fotót és köszönetet kapunk a vásárlóktól, na és a legújabb akciókról, vagy a legutolsó darabokról is ők értesülnek először. Külön oldalt hoztunk létre ékszerkészítőknek is, ez a facebook.com/ekszertartas, illetve, pár napja elkezdtem a facebook.com/karacsonysk oldalt is, saját kezűleg készített karácsonyi ajándék-tippeket osztunk meg és cserélünk az olvasókkal, és ahol épp közösen sütünk mézeskalácsot. A bevásárlólistát már közzétettük, hétvégén indul a sütés, még lehet csatlakozni. ;)

♥ Mely az a vásárlói réteg, akit még potenciálisan el szeretnél érni?

Odavagyok a férfi vásárlókért. :) Belőlük szeretnék többet. És ne csak a hölgyeknek vegyenek ajándékot, hanem maguknak is! Rengeteg fajta férfi sálunk van, és persze For Him, For Her kollekciónk (vagyis sálak pároknak), például.

♥ Miért pont az ékszerekben láttad meg a siker lehetőségét?

Az ékszerkészítés virágkorát éli. És még szeretem is. A kellemest a hasznossal elv szerintem lehet, hogy elég a sikerhez. :)


Horimarika:
♥ Nekem egy kérdésem van csak: Hogy a fenébe bírod?!?! Bocsánat, kulturáltan: Honnan van energiád mindenre? Folyton tele vagy ötletekkel, újdonságokkal, pörögsz és még kedves is vagy mindenkihez... hogy bírod? Mi a titok? Mivel töltöd fel magad?

Veletek! <3


Még egy fáradtka. :)

25 megjegyzés:

 1. Nagyon örülök, hogy az interjú, azaz a mi kérdéseink által jobban megismerhettelek! Nagyon sok vásárlót kívánok Neked, és hogy soha, de soha ne veszítsd el ezt a jókedvet és optimizmust! :)

  VálaszTörlés
 2. Nem is tudom, mit mondjak... Köszönöm!!!! Ezt jó volt olvasni! Maradj ilyen sokáig! És teljesüljenek az álmaid!

  VálaszTörlés
 3. Drága Ancsa! Köszönöm a kedves szavakat és a sok-sok mindent, amit Tőled tanultam eddig és ezután!;) Én is azt kívánom, hogy minden álmod váljon valóra!:) Nagy pusszantás!:)

  VálaszTörlés
 4. Csoda jó volt olvasni rólad Annamari, ma direkt végigolvastam figyelmesen az egészet, egyetlen árva negatív szó nincs benne :) Annyira jó, hogy vannak ilyen emberek, és ilyen sztorik! Kívánom, hogy a webáruházad a Madewithlove.hu-birodalom alapja legyen :)

  VálaszTörlés
 5. Azt akartam írni, direkt ÚJRAolvastam figyelmesen :) Az még délután volt, ilyenkor este már nem vagyok annyira figyelmes :D

  VálaszTörlés
 6. Hihetetlen jó olvasni Rólad, jobban megismerni a kérdéseink által. Sok erőt kívánok a továbbiakhoz, és hogy maradj meg ilyennek mindig, ilyen energiabombának! ;) Így adsz belőle nekünk is egy kicsit!:))

  VálaszTörlés
 7. Nagyon köszönöm, Cimbilimbi és Eszter! :) Nagyon kedvesek vagytok!

  VálaszTörlés
 8. Gratulálok! Gyönyörű alkotások:)

  VálaszTörlés
 9. királyság, jó kis nőcis cuccok! esetleg egy mézeskalácsos fülbevaló? :DDD

  VálaszTörlés
 10. Köszönöm, Timi! :) True: Készülőben! :)

  VálaszTörlés
 11. Nem is pipáltam, most már megtettem! :)
  Szuper vagy! Mint mindig... Nem okoztál meglepetést, csak örülök, hogy így megtaláltad ebben magadat! :)

  VálaszTörlés
 12. Úgy látom,sajnos az első bejegyzésem eltűnt.Szóval,végigolvasva az interjút,hihetetlenül irigyellek:a magabiztosságodért,az elszántságodért,a munkába vetett hitedért,a lelkesedésedért,ambíciódért...(én sajnos épp az az ellentéted vagyok:szorongásos depresszió)tudom ez nem idetartozik,mármint az én problémám.A lényeg:azért egy kicsit lelket öntött belém.A kreativitásod lenyűgöző,csodásak a munkáid.Köszönöm a lehetőséget.Üdv:Timi

  VálaszTörlés
 13. Drága Timi! Köszönöm az őszinte szavakat és a dicséretet. Megnéztem a munkáid, nagyon kis finomak (ékszerace), tetszenek.

  Ne gondold, hogy nálam sosincs LENT. Van... és bőgök, mint a záporeső. De aztán kisüt a nap. :) Drukkolok, hogy Nálad is sokat süssön! Szeretettel, Annamária

  VálaszTörlés
 14. Hihetetlen az energiád és a vidámságod, jókedved, engem is jókedvre derített az interjú! A munkáidhoz is gratulálok és az összes sikeredhez, kívánom hogy továbbra is menjen minden olyan jól ahogy szeretnéd! :)

  VálaszTörlés
 15. Kedves Ági! Nagyon köszönöm! :) és viszont kívánom Neked is. puszi!

  VálaszTörlés
 16. Csak annyit írnék, hogy fantasztikus vagy, Te és amit csinálsz,képviselsz! Kedvesség,szeretet, és energia árad az egész lényedből!!!És gyönyörűek a munkáid!
  További sok sikert!Gulyás-Szulcsik Kata

  VálaszTörlés
 17. Nagyon tetszik a riportban Annamari sokszínűságe, kreativitása, kitartása, mindig mosolyog, mindenkihez van egy kedves szava...
  És főleg az, hogy az általa kedvelt, szeretett tárgyait:ékszereit, sálait és egyébb szépségeit megosztja velünk... Szívesen tanulnék tőle... én csak egyszerű kis nyakláncokat és füliket tudok csinálni....puszi. Maja

  VálaszTörlés
 18. Köszi, Maja! :) ezt most olvastam! És Kata, neked is! :)

  VálaszTörlés
 19. Tetszik a közvetlen stílusa, nyitottsága, kreativitása és a humoros megjegyzései.Mosolyogtam a riport olvasása közben.KÖszi!:)
  Üdv. Kari

  VálaszTörlés
 20. az tetszik hogy próbálod megismerni az ajándékozott személyiségét :)

  VálaszTörlés
 21. Köszönöm, lányok! :) A játék a facebookon zajlik. Gyertek!

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...