2011. november 15., kedd

Csorba Anita Inspirációk Lakberendezéshez - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 21.

Ma is igazi csemegével szolgálunk az ÉkSzertartás kedvencei riportsorozat olvasóinak, hiszen beszélgetőpartnerünk nem más, mint Csorba Anita az Inspirációk Lakberendezéshez magazinblog alapítója.


♥ Anita, kezdjük azzal, hogy mesélsz nekünk Magadról!:) Mit kell tudnunk Rólad?

Eredeti szakmám építészmérnök, hosszú, kacskaringós úton szereztem diplomát, nem is olyan régen. Szerencsésnek mondhatom magam: 20-as éveim legjavát tanulással, útkereséssel tölthettem. Kirándulást tettem a festészet (a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének tagja is lettem, mint festőművész), a belsőépítészet, a kulturális ismeretek, és a lakberendezés felé: a műszaki egyetem monotóniáját, és roppant mértékű bürokráciáját, csak így tudtam elviselni. Családom maximálisan támogatott, pedig voltak bizonytalanságok és nehéz időszakok is, ebben a 10 évben. De most úgy érzem révben vagyok!

Inspirációk Lakberendezéshez magazinblogod a "kreatívok Mekkája". Mikor és hogyan jött az ötlet, hogy létrehozd?

Örömmel töltött el mindig is a neten szörfölés, imádtam a magyar gasztroblogokat böngészni. Gyerekeim születése után még jobban elmerültem ebben a virtuális térben. Ekkor felfedeztem, hogy külföldön nem csak gasztroblogok vannak, hanem rengeteg kézműves, kreatív, sőt lakberendezéssel foglalkozó blog is sikerrel működik. Elkezdtem hát, először abszolút amatőr módon csak képeket gyűjtögetni, amik engem inspirálnak, aztán szép lassan hónapok alatt kifejlődött, kialakult egy irány, hangulat, személyesség az oldalamon. És megszületett az én személyes gyűjteményem tárháza, az inspiraciok.hu. Olyan ez nekem, mint egy iskola, amiben csak olyan tantárgyak vannak, amiket szeretek.


♥ Blogodon nap mint nap hasznos tanácsokkal, jobbnál jobb dekorációs ötletekkel látod el népes olvasótáborodat. Hogyan gyűjtöd össze ezeket?

Rengeteg kedvenc oldalam van, főleg külföldiek, amiket rendszeresen olvasok, és ami engem megfog, azt közzéteszem az oldalamon is. Az inspiraciok.hu oldallal egy időben több magyar blog is útjára indult, tavaly még csak 10-15, ezeknek a sikerére felbuzdulva, idén már jóval több lakberendezési blog született. Hiánypótlóak azt gondolom, mert nem vagyunk elkényeztetve a magyar nyelvű lakberendezési magazinok terén, leragadt a nyomtatott sajtó a 90-es években.


♥ Az inspiraciok.hu blogon megjelenő ötleteket Te is kipróbálod? Van esetleg kedvenced közöttük?

Igen, természetesen sokat én is kipróbálok, lehetőségeimhez és időmhöz mérten, egy részét ennek, ami fotózható állapotba kerül, meg is mutatom. Minden nap azt gondolom, hogy ennél jobb, és szuperebb kreatív ötlet már nem jöhet, és naponta cáfolom meg magam, szerencsére. :) Legutolsó megvalósított kreatív ötletem, amit be is mutattam, az a szivárványos faág lámpa volt, ezt is nagyon szeretem.

♥ Foglalkozásodat tekintve festőművész és lakberendező vagy. Festőművészként milyen festményeket készítesz? Milyen technikával dolgozol? Milyen témákat örökítesz meg?

Festőművészként jelenleg egyáltalán nem működöm, talán ez az egy, amire megoldást kell találnom, hogy hogyan fér bele újra az életembe, mert ettől eltekintve, semmin sem változtatnék.


Régen, fő múzsáim az állatok, és azon belül is a háziállatok voltak, imádtam nyulakat, tyúkokat, disznókat és kecskéket festeni (viccesen hangzik, de így van), hagyományos eszközökkel: jórészt olajfestményeket készítettem feszített vászonra.


♥ És mi a helyzet a lakberendezéssel? Lakberendezőként milyen stílust képviselsz?

A lakberendezésben leginkább olyan megbízásaim voltak, amikor bérlemény lakásokat kellett berendeznem. Szeretem ennek a kihívását, a tulajdonos kevés dologba szól bele, a kiadhatóság egy szempont és a költségkeretbe beleférni, a másik.


A stílusosság fontos a végeredmény tekintetében, hiszen az ingatlanpiacon is érződik a válság, és komoly verseny folyik a bérlőkért. Idén egy berendezett lakásom a Corvin sétányon annyira sikeres lett, hogy még az index címlapjára is felkerült.


♥ Ha azt mondom, Made With Love, mi jut eszedbe róla?

Szeretettel Neked! A gyönyörűséges ékszerállványom, Édesanyám extra gyorsan elkészített Swarovski fülbevalója, no és Annamária mosolygós arca…


♥ Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Igen, a fülbevalót az Édesanyámnak, és az ékszerállványt magamnak, amit imádok, tekintve hogy népes fülbevaló kollekcióval rendelkezem!


♥ Közeleg a karácsony... Készülsz már az ünnepi időszakra? Esetleg megosztanál velünk is egy jó kis dekorációs ötletet?:)

Már elkészítettem a listát, hogy kiknek készülünk ajándékkal, és elkezdtem felírogatni az ötleteimet. A gyerekek a kislányom szülinapja után, ami november végén van, kezdik visszaszámolni a napokat. A nagy készülődés így majd december elején veszi kezdetét. A megvalósítandó kreatív karácsonyi ötleteket addig is gyűjtöm szorgalmasan, más is megnézheti, mert nem tartom meg magamnak ám! Karácsonyi oldalamon, az Inspirációk Karácsonyhoz blogomban kifejezetten a karácsonyi, adventi kreatív ötleteket gyűjtöm, már több, mint 150 igazán jópofa ötletet találhattok.


♥ Az Inspirációk Lakberendezéshez blogon kívül hol lehet még megtalálni?

A facebookon is követhetitek az Inspirációkat! Személyes weboldalamon festményeimet, és lakberendezési referenciáimat találjátok meg, illetve még frissítgetek egy weboldalt, a www.dekormama.hu-t is, amin leginkább gyerekekkel elkészíthető kreatív ötleteket és saját receptjeimet találtok. Legsikeresebb bejegyzésem a házilag elkészíthető Play-doh gyurma receptje volt, akinek kis gyereke van kötelező megnéznie!:) Szerteágazónak tűnik ez a sok oldal, remélem az élet majd összeérleli!


Kedves Anita, köszönjük szépen az interjút, a további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasóink! Az elkövetkezendő napokban újabb tehetséges kézművessel ismerkedhettek meg. Ne feledjétek figyelemmel kísérni a riportsorozatot, mert november végén meglepetéssel készülünk ehhez kapcsolódóan.:) A további beszélgetéseket itt találjátok.

1 megjegyzés:

  1. Gratulálok, Anita! Szuper lett a cikk. :) Szeretem, hogy nem csak, nagyon kreatív és tehetséges vagy, de még az emberek összefogásán is "ügyködsz". Örülök, hogy együttműködünk. Szó szerint! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...