2012. április 16., hétfő

KicsiKató - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 37.

Bizonyára még emlékeztek Pankára, akivel néhány héttel ezelőtt beszélgettünk. Panka a stafétát Kerekes Katának, KicsiKatónak adta tovább, így ezen a héten őt ismerhetjük meg egy kicsit közelebbről.

KicsiKató rendkívül sokoldalú alkotó, hiszen köt, horgol, varr, ékszereket készít, sőt akár modern Csipkerózsikának is nevezhetnénk, hiszen a fonás is nagyon közel áll hozzá.:)

♥ Kedves Kata, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol?

Kerekes Kata - KicsiKató - vagyok. Hobbi szinten kezdtem a kézműveskedést, mára már ugyanolyan elválaszthatatlan társ az életemben, mint a zene vagy a tánc. Jelenleg főállásban papírokkal veszem körül magam, de nem zárkózom el attól, hogy pár éven belül kiváltsam a polgári foglalkozásom az alkotással.

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

Kiskorom óta szeretem a különféle bütyköléseket, de a húszas éveim elején ragadott magával végleg az őrület. Volt egy korszak az életemben, mikor megroggyant az egészségem, akkor a kézművesség segített talpon maradni és azt érezni, értékes vagyok, le tudok tenni valamit az asztalra. Később önkifejezési forma, mára pedig lételem lett.


♥ Milyen munkákat készítesz?

Régen mindenbe belekezdtem, aztán már ott is hagytam. Mára annyiban megmaradt ez a mentalitás, hogy sokféle kézműves irányt a magaménak érzek, és szívesen próbálok ki újabbakat. Szeretem kombinálni is őket, jó látni, ahogy megelevenedik egy horgolt motívum ékszeren vagy táskán, vagy ahogy a sokszor 30-40 órán át készített fonal testet ölt egy kendőként. Úgy vettem észre, minden évben elkap egy szenvedély, amit aztán jól körüljárok, volt már ez táska, boleró, az idei sláger a fonás.


♥ Milyen technikával dolgozol?

Mivel nem?:) Mivel szerelemből alkotok, nem köti a kezem az "üzleti kényszer" vagy külső hatás. Sokat kötök, horgolok, fonok, varrok, keresztszemezek, ékszereket eszkábálok össze. Mikor mi esik jól.:)


Ha több technikát is alkalmazol, akkor kérlek mutasd be valamelyiket!

Szeretném a fonást népszerűsíteni, talán ezt ismerik a legkevesebben. Aki köt vagy horgol, előbb-utóbb elgondolkodik rajta, milyen csodás lenne saját készítésű fonalat használni, de közülük is sokan időpazarlásnak tartják. Pedig igazából valami csoda-folyamat:) Ahogy az ujjaid közt érzed a fonal alakulását, látod az orsó pörgését, hallod a kerék surrogását... Egyre többen porolják le az eddig padláson lakó régi rokkákat és sok új darab is hazánkba vándorol, sőt, már fonókörök is vannak itt-ott. Csuda egy folyamat, az biztos:)


♥ Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

Nehéz kiragadni egy példát. A legjobb ötletek közvetlen elalvás előtt jönnek, mióta van okostelefonom, szerencsére gyorsan fel tudom jegyezni őket. Aztán van, hogy utcán jön szembe az inspiráció vagy a postai sorban állva (az hagyján, hogy egy időben mindenki táskáját megbámultam szakmai szempontból, de mikor a legmegfelelőbb pénztárca-felosztást kerestem...:))))

Spontán alkotónak tartom magam, bár igyekszem tervezni, olyan még sose volt, hogy valamit leírás alapján tudtam volna elkészíteni. Ráadásul igyekszem egyszerre nem sok projekten dolgozni, mert ha gyorsan nem fejezem be, elszáll a szenvedély. Sok ilyen befejezetlen holmi hever a szekrényben.:)


♥ Jelenleg min dolgozol?

Egyből megcáfolhatom az utolsó mondatom, ugyanis születőfélben van egy kötött pulcsi, egy gigantikus méretű horgolt terítő, egy kendőhöz a fonal, egy hatalmas goblein és egy-két táska is.


♥ Van kedvenc munkád?

Mindig a legutolsó. Közel állnak még a szívemhez azok a munkák is, ahol valami egyedit sikerült alkotni, mint pl. a tűfestett kép.


♥ Mit jelent számodra a Made With Love?

Élni is csak szeretve és szerelmesen érdemes, nem hogy alkotni. És itt nem feltétlen a férfi-nő közötti érzelemre gondolok. Igyekszem szeretettel megélni a mindennapokat, az alkotás pedig olyan érzelmeket szabadít fel, ami nélkül nem is tudnám folytatni.


Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Még nem, de rég szemezek a termékeitekkel. Egy ilyen ládacsomag jól jönne a szanaszéjjel heverő ékszereimnek.:)


♥ Hol lehet Téged megtalálni?

A Facebookon: KicsiKató néven és a főhadiszálláson, a blogon: kicsikato.blogspot.com.

♥ Kedves KicsiKató, köszönjük szépen az interjút!:) A további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasónk! 2012. április 22-én éjfélig játszhatsz KicsiKató és a madewithlove.hu közös nyereményjátékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi fényképeken látható, horgolt virágból és Swarovski kristályokból álló nyaklánc lesz KicsiKató felajánlásából, továbbá egy hozzá illő, exkluzív Seherezádé sál a madewithlove.hu felajánlásából! Részletek hamarosan a Facebookon!



Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.

2 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...