2012. április 22., vasárnap

Miért Kapod A Rendelésed Használt Dobozban? - Környezetvédelem A Madewithlove.hu Webshopban

Ma, a Föld Napján, szívesen válaszolok erre a kérdésre egy kicsit bővebben.

A Föld Napján (április 22.), aminek nem hivatalos zászlóját balra lentebb látod, különféle eseményeket rendeznek világszerte, amikkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. A magyarországi eseményeket itt megtalálod.


A Föld Napja nem hivatalos zászlója
Forrás
Elképesztő, de igaz, hogy egy amerikai egyetemista, Denis Hayesindította el a mozgalmat és azóta az alternatív energiaforrások kutatója és szakértője lett. Az első Föld Napját 1970. április 22-én rendezték. Már a mozgalom megindításakor több mint 25 millió amerikai állt mögé, ma pedig szinte az egész Földre kiterjed a program, ezernél több szervezet vesz részt benneA Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”(forrás: Wikipedia)


Szóval, ki mondta, hogy nem tudom megváltoztatni a világot? - gondoltam magamban akkor is, amikor szembesültem azzal, hogy az általatok rendelt termékek becsomagolásához rengeteg papírdobozra, borítékra és műanyag zacskóra van szükség. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy kezdetben nem láttam magam előtt  a madewithlove.hu logóval ellátott ragasztószalagokat és a tökéletesen az ékszerállványok és egyebek méretéhez tervezett, cuki-muki dobozokat.

Aztán azon gondolkodtam, te jó ég, mi lesz ezeknek a papír- és műanyag csomagolóanyagoknak a sorsa, miután Ti átvettétek a csomagot? A KUKA. A vadonatúj, frissen gyártott cuki csomagolások jól mutatnak pár percig, aztán mennek a már így is hatalmas szemétkupacok tetejére.

Ezt nem akarom, sőt, szeretném elkerülni, de szerintem Ti is. A cuki-muki imázs rovására bevállalom, hogy "ronda, de finom", jelen esetben finom=újrahasznosított csomagolást kaptok.

Ami az egyik embernek szemét – árnyékművészet szemétből
Forrás
Már a kezdetekkor úgy döntöttem, hogy rendeléseitek becsomagolásához újrahasznosítunk mindent, amit csak tudunk. Összegyűjtjük a már használt, de jó állapotú dobozokat, zacskókat, borítékokat, pukkanós fóliákat, és olyan sokat használunk fel belőlük, amennyit csak lehet.

Úgyhogy, ne csodálkozzatok, ha mondjuk vasalós dobozban kapjátok a sálakat, esetleg TV-s dobozban a nagy kreatív tároló dobozokat, vagy az XL láncos és karkötős állványokat. Annyit pazarolunk, annyira felelőtlenül szemetelünk egyébként is, legalább ilyenkor ne tegyük.



Az elállás jogáról szóló dokumentumot is ezért kapjátok meg a rendelést visszaigazoló emailben, hogy ne kelljen még egy felesleges lapot kinyomtatni. Az elektronikus számlázást is bevezettük már. :)


Szerintem, egy webáruháznak igenis komolyan kell vennie a környezetvédelmi problémákat, és tennie kell azért, hogy ne nőjenek tovább a szemétkupacok, vagy, hogy ne kelljen újabb és újabb erdőket kivágni. Nektek mi a véleményetek? Várom!

Annamária

Az ékszerelmesek rajongói oldala
Az ékszerkészítők eszmét cserélnek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...