2014. április 14., hétfő

PICK PACK PONT - Csomagkiadási szabályok változása

Értesültél már arról, hogy 2014. április 9-től megváltoztak a csomagkiadás szabályai a Pick Pack Pontokon? Hogy megkönnyítsük a dolgodat, összegyűjtöttük a főbb változásokat, melyek a 335/2012. (XII. 4.) Kormányrendelet 22. §, (5) pontjának módosítására vezethetők vissza.

Fő változások:
  • Az átvevőnek a csomag átvételét bizonyító aláírás előtt be kell mutatnia a személyazonosságát igazoló hatósági igazolványát (személyi igazolvány, jogosítvány, útlevél)
  • Ha a csomagot nem a címzett veszi át, közölni kell az átvétel jogcímét is. 
  • Abban az esetben, ha a címzett helyett meghatalmazott veszi át a csomagot, akkor két tanú aláírásával ellátott meghatalmazást is szükséges bemutatni az átvételi ponton. 
Az átadási bizonylat átadónál maradó példányára rögzíteni kell:
  • a személyazonosságot igazoló hatósági igazolvány elnevezését, betűjelét és a számát,
  • ha a csomagot a címzett veszi át a "Címzett" megjelölést, 
  • ha a csomagot nem a címzett veszi át akkor az átvétel jogcímeként a "Helyettes átvevő" megnevezést.
Az átadási bizonylat tárolása, valamint a meghatalmazás őrzése a vonatkozó szabályoknak megfelelően történik meg. A meghatalmazást az átadási bizonylattal együtt az átadó megőrizni köteles.

2014. április 9-étől ezek a technikai lépések kötelező jelleggel bevezetésre kerültek a Pick Pack Pontokon, mely változás miatt a csomagkiadás folyamata esetenként több időt vehet igénybe, ezért a türelmeteket kérjük, megértéseteket köszönjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...