2013. május 28., kedd

Szafajet - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 75.

Ezen a héten egy kis természetjárásra invitálunk, kedves Olvasó.:) Beszélgetőtársunk ugyanis Fodor Timka, aki a természet kincseit gyűjti össze, és készít belőlük ékszereket, szappant, kozmetikumokat Szafajet néven. Fogadd Őt szeretettel!:)

♥ Kedves Timka, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a Szafajet megnevezés? 

Azt hiszem, elsősorban gyűjtögetéssel foglalkozom.:) Mindenfajta szép, izgalmas vagy gyógyító természeti kincsek után kutatok, amik aztán vagy egy ékszerben kelnek új életre, vagy egy szappan, krém áldásos hatóanyagaként. Magára a Szafajet szóra egy álmomban akadtam, és örömteli dolgok kezdtek el hozzá kapcsolódni, így "hivatalosan" alkotni is e név alatt kezdtem.

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz? 

Az ötlet akkor jött, amikor ovisként körbezsírkrétáztam a friss tapétánkat, ami "nagy sikert" aratott.:) Azóta folyamatos az ügyködés, alkotás. Több évnyi intenzív rajzolás, fotózás és grafikai munkák után találtam rá az ékszer- és a szappankészítésre. Ebben a véletlen is közreműködött: textilműves szakra szerettem volna jelentkezni, de az nem indult a választott iskolámban, így helyette az ötvös képzést választottam.


Milyen munkákat készítesz? 

Színes a paletta, a természet a közös nevező. Az ékszerek és a kozmetikumok az "alappillérek", de sok más mellett csinálok álomfogót, nemezelt kavicsot, illatpárnát, szemmaszkot; bármit, ami éppen nem hagyja nyugodni a fantáziámat.


Milyen technikával dolgozol? 

Ez is sokféle, minden hangulatomhoz és évszakhoz megvannak a szeretett technikáim. Nyáron nemezelek, télen forrasztok meg kalapálok, tavasszal műgyantázok, ősszel pedig keverem a krémeket.:) De most épp a műgyanta tört komoly utat magának, főként ezzel az anyaggal dolgozom és ismerkedem.


Bemutatnád kicsit részletesebben valamelyik technikát?

Lassan 1 éve műgyantával kelek és fekszem, pont a sokféle élmény, tapasztalat miatt aligha tudnám röviden ismertetni. Az biztos, hogy kiismerhetetlen és sokszor bosszantó egy anyag..:) Gyakran ő veszi kezébe az irányítást, birkózni kell vele. Fel se tudnám sorolni, hány olyan kritikus pontja van a teljes műveletsornak, amelyen a végeredmény múlhat. De mindeközben imádom és hálás vagyok érte, mivel teljesítette a régi vágyamat, hogy valódi növények felhasználásával készíthessek ékszereket.


♥ Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig) 

Bárhova megyek, nézelődök és kutatok a szememmel; ha megihlet egy növény, akkor lecsippentek belőle egy szép részletet, vagy éppen lehajolok egy formás kavicsért, vagy zuzmós gallyért. A mutatós gyógynövényeket különösen csípem: szép fotót lehet róluk készíteni, szedhetek belőlük szappanokba és ékszerekbe is, így háromszor is örömet okoznak. Aztán, aminek szüksége van préselésre, az bekerül egy szép öreg könyvbe hosszú hetekre, a többi kiszárad szépen a levegőn, vagy bekerül a gyűjtőládámba, amiben a kevésbé sérülékeny dolgok sorakoznak. Utána pedig a kedv és az ihlet dönti el, hogy mihez és hogyan használom fel a begyűjtött kincset.


Jelenleg min dolgozol? 

Mindenekelőtt a műgyantás titkok megfejtésén.:) Szeretnék több újítást e téren, tökéletesítést, valamint nagyobb méretekben is jó lenne dolgozni. Emellett foglalkoztat egy webshop indításának gondolata és minél aktívabban jelen szeretnék lenni külföldi netes piactereken is.


Van kedvenc munkád? 

Mindegyiket szeretem már önmagában amiatt, hogy a természet egy darabja benne van. Ugyanolyan jó érzés ránézni bármelyik növényes nyakláncra, mint mondjuk a csalános szappanommal fürödni. Miattuk lesznek ezek a készítmények szépek és jók.


Mit jelent számodra a Made With Love? 

Ami nélkül nem lehet és nem is érdemes semmi újat létrehozni. De nem csak egy szép ékszer megalkotásához elengedhetetlen kellék az ember szíve-lelke, hanem mondjuk egy jó tea elkészítéséhez is.:)


♥ Vásároltál már a madewithlove.hu-n? 

Még nem, de egy gyűrűtartóra már régen fáj a fogam.:)

Fekete színű gyűrűtálca vagy bedugós fülbevaló tálca bársony bevonattal

Hol lehet Téged megtalálni?

Elérhető vagyok a facebookon: https://www.facebook.com/pages/Szafajet/265067693551023. A blogomon: http://szafajet.blogspot.hu/. Etsy boltomban: https://www.etsy.com/shop/Safayet. És e-mailben is: safayetfreedom@gmail.com.

♥ Kedves Timka! Köszönjük az interjút, további munkádhoz sok sikert kívánunk.

Kedves Olvasónk! 2013. június 3-án, hétfőn éjfélig játszhatsz  a Szafajet és a madewithlove.hu közös játékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi képen látható különleges pitypangos lánc a Szafajet felajánlásából.:) 

Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...