2013. március 1., péntek

Maitra Mantra, és mindenKIderül...

Néhány hónapja egy új közösség formálódik a Facebookon, a Maitra Mantra. Pozitív üzeneteikkel, bölcsességeikkel nap mint nap egyre több ember arcára csalnak mosolyt. Mivel mi is hasonló nézeteket vallunk az oldal alapítóival - Boldizsár Marcsival és Szabó Szilárddal - a pozitív életszemléletet illetően, ezért arra gondoltunk, hogy elbeszélgetünk velük egy kicsit, sőt egy közös játékkal is készülünk. Fogadjátok őket szeretettel!:)

Kedves Marcsi és Szilárd, bemutatnátok a Maitra Mantrát? Milyen céllal hoztátok létre az oldalt?

A mai rohanó világunkban, amikor az embereknek egyre kevesebb idejük jut saját magukra, a családjukra, szeretteikre, akkor szükség van valamiféle hagyományos értelemben vett értékre. Mi is így voltunk és vagyunk ezzel, és úgy látjuk, hogy nem csak mi, hanem egyre több ember ábrándul ki az "anyagi világnak" nevezett környezetből. Viszont azt is látjuk, hogy ezzel párhuzamosan egyre nagyobb szerepet kap a lélek, vagy más néven a spiritualitás. Ki vannak éhezve az emberek az értékes gondolatokra, s úgy látjuk, hogy ha ehhez hozzá tudunk tenni valamit, az minden bizonnyal örömet okoz sokaknak. Igyekszünk szép és hasznos idézetekkel, videókkal, szép zenékkel megörvendeztetni a Facebook-táborunkat.


Mit jelent a név, Maitra Mantra?

A Maitra szanszkrit nyelven Szeretetet jelent. Vagyis a létezésünk alapvető mozgatórugóját. A mantra szintén szanszkrit szó, jelentése az elme eszköze, és sokan ismerhetik onnan, hogy a keleti vallásokban, főleg a buddhizmusban mantrákat recitálnak, mondogatnak, mert ez egy varázserővel bíró szó vagy mondat. A nevünk jelentése tehát "A Szeretet mantrája".Ha jól tudom a Maitra Mantra több, mint egy Facebook oldal, hiszen rendezvények szervezésével is foglalkoztok, s hamarosan sor kerül első előadásotokra is, ami nem más, mint Laár András önálló estje. Mondanátok erről pár szót?

Abszolút! Azt látjuk, hogy nagyon jó, ha az ember a Facebookon olvas különböző értékes dolgokat, azonban ez az oldal egy virtuális teret hoz létre, és ilyen módon egy virtuális közösséget. Hiszünk abban, hogy az emberek társas lények, és ezért egy élő közösségnek mindig megvan a maga varázsa. Ezen kívül egy-egy mai tanítótól meghallgatni valamit személyesen, élőben, szintén szép dolog. Például meg lehet nézni az István a királyt is a YouTube-on, de élőben, egy színházban egészen más. Jó lenne, ha ez nem veszne ki az életünkből.  


Kiket vártok a rendezvényre?

Mindenkit! Ez így elég tágan hangzik, de valóban így van. Olyanokat, akik szeretik a humort, nem átallanak nevetni egy-egy jó poénon. Olyanokat, akik nyitottak a spiritualitásra, most nyitnak, vagy csak egyszerűen érdekli őket, hogy a sokak által a KFT zenekar énekeseként és Besenyő Pista Bácsiként ismert Laár András, aki mindemellett buddhista pap, mit és hogyan ad elő. És olyanokat is, akik ismerik András másik zenei oldalát is, itt a tantrikus zenéket felölelő Tündértantrára gondolok. Nem mellesleg olyanokat, akik ezt az élményt egy jó társaságban szeretnék átélni. Mindenkit szeretettel fogadunk! A "mindenKIderül" címet viselő előadás egy teljesen új dolog, Andrásnak sem volt még ilyen estje, így mi is nagyon kíváncsiak vagyunk. 


Mikor és hol lesz az előadás?

A mindenKIderül - Besenyőtől Buddháig előadás 2013. március 13-án lesz 19.00 órától a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (1088 Budapest, Vas u. 2/C).

Hogyan juthatnak hozzá a jegyekhez az érdeklődők?

Az érdeklődés miatt mi az elővételt javasoljuk, az info@matramantra.hu címre írva minden kedves érdeklődőnek adunk bővebb felvilágosítást. 

Milyen jövőbeni terveitek vannak?

Folytatni azt, amit elkezdtünk.:) Posztolni értékes gondolatokat, és a mindenKIderül -t eljuttatni több helyre. Olyan, Budapesttől távoli városokba, ahol azt látjuk, hogy az emberek részéről hatalmas érdeklődés van mindenre, nyitottak, viszont a vonatkozó lehetőségek elég szűkösek, gyakorlatilag szinte nincsenek hasonló előadások. Van esetleg valami pozitív üzenetetek az Ékszertartás blog olvasói számára?:)

Hogyne, természetesen ezúton is szeretettel üdvözlünk mindenkit, tartsatok ékszert továbbra is, sokat, lehet köztük ékszerteknős is, ami kétségkívül aranyos, ámbár kevésbé praktikus, már a szépség hangsúlyozása szempontjából.;) Nagyon köszönjük az érdeklődéseteket, kövessetek minket a Facebook-on: www.facebook.com/maitramantra.


♥ Kedves Marcsi és Szilárd, köszönjük szépen a beszélgetést, további sok sikert és pozitív gondolatokat kívánunk!:)

És ahogy ígértük, közös játékkal is készülünk, ugyanis a Maitra Mantra felajánlott 4 db jegyet Laár András március 13-ai mindenKIderül - Besenyőtől Buddháig előadására az Ékszertartás blog olvasóinak és a madewithlove.hu facebook oldal követőinek. A játékban való részvételhez nem kell mást tennetek, mint kitölteni ezt a kérdőívet, ami kb. 1 percet vesz igénybe.:) A játék március 10-én, vasárnap éjfélig tart. Március 11-én, hétfőn, két nyertes sorsolunk, akik 2-2 belépőjegyet nyernek az előadásra. Sok szerencsét!:)
Tovább a kérdőívhez!>>>

Tovább a kérdőívhez!>>>


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...