2013. március 25., hétfő

Noémi oldala - Az én kis világom - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 66.

Mindegyik, eddig megkérdezett kézműves barátunkról elmondható, hogy imádja, amit csinál, szívvel-lélekkel készíti alkotásait. Ugyanez igaz Arany Noémire is, akinek szintén öröm olvasni a sorait, hiszen minden egyes mondatából érezhető az öröm és odaadás, amit az alkotás folyamata, és az elkészült alkotások iránt érez. Pillantsuk most be Noémi kis világába!

♥ Kedves Noémi, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? 
 
Szeretettel köszöntelek Benneteket, "Az én kis világom" - ban. Arany Noémi vagyok. Textilből készült, egyedi készítésű, szívet és lelket melengető apróságokat, levendula illattal meghintett zsákokat, lakásdíszeket, kézzel varrt mackókat, nőies, elegáns táskákat, kiegészítőket készítek. Ezeket mind-mind szem előtt tartva lett a mottóm a következő: "Megálmodtad... megtaláltad... textilből és levendulából!"

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

Hobbiként tört be az életembe a kézművesség. Nagyon sokféle technikát kipróbáltam, aztán 2007-ben ajándékba kaptam egy varrógépet, és ez indított el ezen az úton. Autodidakta módon kezdtem el, és varrtam és varrtam. 


Alakult mind a munkám stílusa, mind a minősége is. Kislányaim születése után úgy éreztem, ez az én utam. Folyamatosan változom, mint mindenki más. Sok minden tükrözi és befolyásolja a munkáim hangulatát, a lélekrezdülések, a napsütés, egy finom kávé... A lényeg, hogy jóleső legyen! 


A mindennapokban dolgozom, alkotok, ami nagyon sok mindent jelent nekem, szinte létszükséglet! Felvillanyoz és megnyugtat, határozottá tesz és néha elbizonytalanít. Több dolog készül egy időben: előbújik a kislány, megmutatja magát a Nő...:) A munkáimban benne van minden, ami kicsit bennem is.:)  


Milyen munkákat készítesz?

Azt hiszem, erre a kérdésre már válaszoltam is az elején...:) 


♥ Milyen technikával dolgozol?

Fő profilom a varrás. Megtalálni a textilek, színek harmóniáját. A pasztell árnyalatok, a kidolgozott , apró részletek nagyon fontosak, mert az igazi szépség bennük rejlik. Ezektől az apróságoktól lesznek kis figuráim, egyedi kis egyéniségek, igazi lélekkel és szívvel. 


Előfordul azonban, hogy szintén textillel, textilből, de varrógép nélkül, kézzel dolgozom. Lakásdíszekre, kopogtatókra, virággömbökre gondolok, ahol hajtogatom, formálom az anyagokat. 

 

Az ékszerek felé is húz a szívem. Elkészült kis kollekcióm első darabja, ez a levendulás medál. Hamarosan követi még jó pár. Egyszerűség, finomság lesz a sorozat fő ismérve.


Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig) 

Többrétű a dolog. Sok minden készül megrendelésre, természetesen az egyedi kívánságokat szem előtt tartva, de belecsempészve saját stílust, ötletet, hiszen az a cél, hogy a munkáim, egy fajta tükre legyen a lelkemnek. 


Új tervek, ötletek, akár egy szép anyag láttán is születhetnek. Ha betérek egy-egy kedvenc üzletbe, simogatom, tapintom a különféle textileket. Imádom az illatukat... Így választok. Van, hogy rögtön látom mit is varrok majd belőle, de előfordult már nem egyszer , hogy annyira megtetszett egy anyag színvilága, hogy nem tudtam a boltban hagyni, és lehet, hogy csak hetek, hónapok múlva szabtam belőle. 


♥ Jelenleg min dolgozol?

Jelenleg a közelgő Húsvétra készülök! Édes kis ünnepre hangoló, csipke díszes tojásokkal, pihe-puha nyuszikákkal, tavaszt váró ajtódíszekkel. 


A munka több szálon is fut. Levendulával töltött párnácskáim, zsákocskáim, tündérkéim is készülnek. 


♥ Van kedvenc munkád?

Kedvenc munkám egy falikép, amit egy foltvarró pályázatra készítettem. Hogy mit akartam üzenni a képpel? Mindenképpen szeretetet és barátságot! Hiszen ez a kiállítás, amire pályáztam a Foltbarátságról szólt határok nélkül. Sokan vagyunk, akik hobbiból kezdtük el a varrást, ami mára "szerelemmé" vált. Sokan, mint a napraforgó szirmai, és virág magjai. Egymást segítve, egymástól tanulva, egymás kezét fogva, lesz, lett a kedvtelésből kezdett varrásból szerelem, szinte lételem, önkifejezés. Nagyon örülök, hogy részese lehettem a kiállításnak! És őszintén mondom, hogy a munkám készítésének minden percét élveztem, az aprólékos munkákon át, a látványosabb részekig. 


♥ Mit jelent számodra a Made With Love?
 
A Made With Love, az alkotás, a mindennapi csendes csodák szeretettel közvetítése az emberek felé! 


♥ Vásároltál már a madewithlove.hu-n? 

Sajnos még nem volt alkalmam, de már akad egy-két kiválasztott, ami szerelem első látásra!:)

Mimo XXL Ékszerbőrönd több színben - kávébarna, fekete

Hol lehet Téged megtalálni?  

A legfrissebb munkáimat és híreket facebook oldalamon láthatjátok, olvashatjátok: Noémi oldala - Az én kis világom.

♥ Kedves Noémi! Köszönjük az interjút, további munkádhoz sok sikert kívánunk.

 

Kedves Olvasónk! 2013. április 1-jén, hétfőn éjfélig játszhatsz  a  Noémi oldala - Az én kis világom és a madewithlove.hu közös játékán, amelyen az egyik nyeremény az alábbi képen látható maci, aki nem más, mint Manccsoda Mokka Arany Noémi felajánlásából. Mit kell tudnunk Manccsoda Mokkáról?:) Noémi szavaival élve ezeket:

Nemrég új jövevénnyel bővült a Manccsoda család!:) Bemutatom Nektek Manccsoda Mokkát, az aprócska mackót, akivel garantáltan jól indulnak az álmos reggelek.:) Egyedi szabásminta alapján, az elsőtől az utolsó öltésig kézi öltésekkel készült!

Ezt az édes macikát kávéimádóknak ajánlom, vagy olyan gyermeklelkűeknek, akiket el tud varázsolni egy ilyen kis szőrmók!:) ♥ Aki az esszpresszót szereti... aki a cappuccinot... aki a Caffé latte híve... vagy a machiato a kedvence... esetleg a bécsi kávé... vagy az americano... vagy a finomságos ír kávé...:)

Manccsoda Mokka :)
 
Ezt a versikét dörmögte a fülembe:

Én vagyok Mokka maci,
Akivel reggel öröm ébredni.
Hogy jól induljon a napod,
A kávét tőlem kapod!

Beige színű, wellsoft anyagból készült, igazi pihe-puha barát. Mérete: 18 cm.

A másik nyeremény pedig egy 3 darabos Matrjoska fa ládika, réz fogantyúval a madewithlove.hu felajánlásából. Részletek a facebookon!

3 darabos Matrjoska fa ládika, réz fogantyúval
(A képen látható ékszerek csak illusztrációk!)

Ha kíváncsi vagy a korábbi beszélgetésekre, akkor itt találod őket.
 

2 megjegyzés:

 1. Szia Noémi! Nagyon tetszett a riport és a munkáid amit bemutattál.

  Gratulálok,hogy mások is felfigyelnek a Te szépségeidre.

  Sok-sok sikert kivánok!!!

  Magdi

  VálaszTörlés
 2. Drága Noémi!

  Ebben az interjúban minden benne volt amit Téged és a munkádat jellemzi.
  Szívesen vásárolok Tőled, mert mindig igényes, szép dolgok kerülnek ki a kezeid alól. :-)

  Mind a koszorúk, a tojások és a pénztárcák is nagy kedvencek nálunk.

  Kívánok Neked további jó alkotást és sok-sok vásárlót ! <3

  Puszillak: Nelli

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...