2011. október 14., péntek

MIÉNK - kovacsfloraékszerei - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 14.

Nincs jobb egy fárasztó hét után, mint egy pohár forrócsoki, vagy gőzölgő tea és egy jó kis olvasnivaló kíséretében beülni a meleg szobába.:) Íme ÉkSzertartás kedvencei sorozatunk következő része, amely tökéletes olvasmány lesz így péntek délután.

Mészárosné Kovács Flóra, a MIÉNK - kovacsflora ékszerei alapítója

♥ Kedves Flóra, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a MIÉNK - kovacsflora ékszerei megnevezés?

♥ Mészárosné Kovács Flóra vagyok. Jelenleg elsősorban anya és feleség. Szabadidőmben hobbiként készítek ékszereket. A magyar népi motívumokat, díszítményeket igyekszem modern formába, színekbe önteni. Célom, hogy mi, akiknek már nem természetesek ezek a gyönyörű kincsek, fiatalos, divatos kiegészítők formájában megismerkedhessünk velük.

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

♥ Kislány korom óta mindig akadt valami, amivel szívesen bíbelődtem. A pólófestéstől kezdve, a gyertyakészítésen át a kosárfonásig sok mindent kipróbáltam. Ami a mai napig megmaradt az életemben, az a mézeskalács készítés és fa tárgyak festése. Számomra az "alkotás" a pihenés, kikapcsolódás legjobb formája. Ha belegondolok, azt hiszem, velem született igényem lehet a kézművesség, hiszen családomban elég sokan foglalkoznak komoly szinten különböző technikákkal, mesterségekkel. Én csak szájtátva nézem őket. :)

Az ékszerek készítését magyar motívumkincsek iránti rajongásom hívta létre nagyjából fél éve. Vágytam valamire, amit sehol nem találtam, így alapanyagot kerestem a megvalósításához. Így leltem a süthető gyurmára. Kipróbáltam és aztán nem tudtam abbahagyni! :)

♥ Milyen munkákat készítesz?

♥ Elsősorban fülbevalókat szoktam készíteni, de gyűrűk, kitűzők, medálok is megtalálhatók az ékszereim között.


♥ Milyen technikával dolgozol?


♥ Ékszereimet elsősorban süthető gyurmából készítem. És az utóbbi időben kezdtem barátkozni a zsugor fóliával. Szeretem, hogy a két technika kiegészíti egymást. A zsugorka lehetőséget kínál olyan minták "ékszerbe öntésére", amiket a gyurmából már nem tudnék ízlésesen elkészíteni.


♥ Bemutatnád egy kicsit részletesebben az alkalmazott technikádat?


♥ Nem hinném, hogy bármi újat tudnék mondani gyurmázás terén. Leülök, és mint az óvodában golyókat és kis kukacokat gyúrogatok addig, amíg azt látom magam előtt, amit elképzeltem. :)


A zsugorka abban más, hogy nem nagyon van javítási lehetőség. Vagy sikerül vagy nem. Csiszolás és formára vágás után az egyik lapot színezem, a másikra rajzolok vagy festek és mehetnek a sütőbe. Eddig nincs benne semmi ördöngösség. A két lap összesütése a kritikus pont, de szerencsére egyre több fortélyra jövök rá.

♥ Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

♥ Általában a motívumok "kiáltanak" rám a környezetemben fellelhető használati tárgyakról, könyvekből, képekről, internetről. Ilyenkor nem férek a bőrömbe, amíg el nem készítem valamilyen technikával. De az is előfordult már, hogy kislányommal a homokozóban ülve egyszerűen megjelent valami a szemem előtt, később pedig felkutattam, hol találkoztam az adott motívummal. Amikor egyszerre több dolog megragad, lerajzolom egy füzetbe és a megfelelő pillanatban előveszem és elkészítem.


♥ Jelenleg min dolgozol?

♥ Most egy nagy tételű megrendelésen dolgozom egy cég számára. E miatt több félkész zsugorka ékszer is befejezésre vár.

♥ Van kedvenc munkád?

♥ Mindig van aktuális kedvencem. Ezeket általában meg is tartom! :)


♥ Mit jelent számodra a Made With Love?


♥ Azt, hogy az ékszer, amin éppen dolgozok, mindig éppen az egyetlen és legfontosabb, hogy leendő tulajdonosa érezze, hogy szívből, örömmel készítettem.

♥ Vásároltál már a madewithlove.hu-n? Ha igen, akkor mit, bevált-e és tervezel-e még valamit?

♥ Rendszeresen itt vásárolom a papír ékszerdobozokat, melyekben ízlésesen és biztonságban adhatom postára az ékszereket. Terveim között szerepel egy ékszerállvány vásárlása is.


♥ Hol lehet Téged megtalálni?


♥ Leginkább e-mailen (kovacsflora.ekszerei@gmail.com) és a facebook.com/kovacsflora.ekszerei oldalamon vagyok elérhető.


Kedves Flóra, köszönjük szépen az interjút, a további munkádhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasóink! Jövő héten újabb tehetséges kézművessel ismerkedhettek meg. Ne feledjétek figyelemmel kísérni a riportsorozatot, mert decemberben meglepetéssel készülünk ehhez kapcsolódóan.:) A további beszélgetéseket itt találjátok.

4 megjegyzés:

  1. húúú, ezek nekem nagyon...talán az eddigiek közül a legjobban!:) izlésesek, és letisztultak..

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szépek az ékszerek!!! Fülbevalót nem viselek, de egy gyurmavirág-kitűző...hmmm....jó lenne...

    VálaszTörlés
  3. nagyon tetszenek Flóra ékszerei, már le is adtam a karácsonyi megrendelést :)

    VálaszTörlés
  4. Kár, hogy már nem elérhető a FB oldala! :( Megtekinthetők valahol a munkái?

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...