2011. augusztus 5., péntek

Moonsafari Beads - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 4.

Természetesen ezen a héten sem maradunk ÉkSzertartás kedvenc nélkül!:) Ismerkedjetek meg ismét egy kreatív és tehetséges kézművessel!:)

Kiss Ági, a Moonsafari beads alapítója

Kedves Ági, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a Moonsafari beads?

♥Kiss Áginak hívnak, főleg gyöngyékszereket készítek süthető gyurmával és bőrrel kombinálva. Egy informatikai cégnél dolgozom, a szabadidőmben alkotok. A moonsafari nevet még évekkel ezelőtt választottam, akkoriban sokat hallgattam az Air Moon safari című albumát. Amikor elkezdtem blogot írni, nem jutott eszembe semmi jobb név.:)

♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz?

♥ Mint sokan mások, én is kisgyerekkorom óta gyártok mindenfélét, a linómetszéstől kezdve a batikoláson, szalmafonáson át az üvegfestésig.
Apukám és anyukám is "kézművesekedett", anyukám nagyon sok ruhadarabot varrt a családnak, apukám pedig azon kívül, hogy a fél házat ő építette fel és csinosította, mindenféle dekortárgyat készített, fából, bőrből, fémből, és még mindig foglalkozik ilyesmivel. Szóval volt jó példa otthon.:)
Ékszereket is készítettem magamnak és a barátaimnak, rokonaimnak, de kb. másfél éve kezdtem a mostani formában, „komolyabban”.



♥ Milyen munkákat készítesz?

♥ Hordható, de különleges ékszereket készítek, amikben megvalósíthatom ötleteimet, kiélhetem a kreativitásomat, de mégsem érzem túlzásnak őket ahhoz, hogy hétköznapokon is viselhetők legyenek. Gyakran ámulva, sőt irigykedve nézem az olyan tekintélyes méretű ékszereket, amikben ezerszám csillognak a kristályok és ásványok, és látszik rajtuk, hogy hetek munkájával jöttek létre, de ezeket inkább műalkotásnak tekintem, mint ékszereknek. Persze később lehet, hogy nekem is megjön majd a kedvem az ilyesmihez.



♥ Bemutatnál egy technikát, amelyet gyakran alkalmazol?

♥ Süthető gyurmából egyszerű, otthon megtalálható eszközökkel is szoktam kabosonokat készíteni. Ajtógombot, régi kulcsot, képkeretet, övcsatot is használok ilyesmire, de akár szűrőt, szögeket, drótot is. Fényes pigmentporokkal színezem a felületet, nagyon szeretem a csillogásukat.:)
Ezek egyszerűen, medálalapra, gyűrűalapra felragasztva is jól mutatnak, de leginkább gyöngyhímzéshez szeretem őket felhasználni.



Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig)

♥ Van hogy csak leülök, nézegetem a gyöngyeimet, kiválasztok néhányat és magától alakul a dolog. Előfordul, hogy van valami terv-szerűség a fejemben, de ritkán tervezem meg alaposan, jó előre, hogy mit készítek. Munka közben mindig jönnek új ötletek, és gyakran teljesen más lesz az eredmény, mint amit kigondoltam, de ezzel semmi baj nincs, szeretem a spontaneitást. Ami biztos, hogy ha nem kérésre, előre megbeszélt színekben készül ékszer, akkor élénk, vibráló színeket választok, és nagyon szeretem az arabos, keleties formákat.

Jelenleg min dolgozol?

♥ Most fejeztem be egy nagyon színes, gyöngyfűzött fülbevalót, India színei inspiráltak, de végül az eredmény mégis inkább mexikói, azték hatású lett.



♥ Van kedvenc munkád?

♥ Általában mindig az a kedvencem, amit épp befejeztem, napokig szerelmes tudok lenni egy-egy új ékszerbe. De talán egy olívazöld - lila, gyöngydíszítéses karperec az amit a legjobban szeretek. Ezzel az ékszerrel egyébként nemrég közönségdíjat nyertem egy pályázaton.:)



Mit jelent számodra a Made With Love?

♥ A szeretettel, szenvedéllyel alkotást, hogy minden, ami a kezeim közül kikerül, azért születik, mert imádom csinálni. Ajándékba is szívesen adok saját készítésű tárgyat, mert az személyre szabott, és tényleg szeretettel készül, kapni is szeretek ilyesmit, mert tudom, hogy benne van az alkotó személyisége is.

♥ Vásároltál már a madewithlove.hu-n? Ha igen, akkor mit, bevált-e és tervezel-e még valamit?

♥ Egy forgó ékszerállványom van, amit imádok, de jól jönne már egy nagyobb, vagy akár több is!:)



Hol lehet Téged megtalálni?

♥ Blogom a http://moonsafaribeads.blogspot.com címen olvasható, Facebook oldalam címe pedig http://www.facebook.com/moonsafaribeads.

Kedves Ági, köszönjük szépen az interjút, további munkáidhoz sok sikert kívánunk!:)

Kedves Olvasóink! Jövő héten újabb tehetséges kézművessel ismerkedhettek meg. Ne feledjétek figyelemmel kísérni a riportsorozatot, mert decemberben meglepetéssel készülünk ehhez kapcsolódóan.:) A további beszélgetéseket itt találjátok.

11 megjegyzés:

  1. Csuda klassz volt olvasni, nagyon örülök neked :)

    VálaszTörlés
  2. Dorcy! Rólad mikor olvashatunk? :D

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, Dóri! :)) Igen, rólad is szívesen olvasnék!

    VálaszTörlés
  4. Kedves Ági! Jó volt olvasni rólad! Gratulálok és további sok csodás alkotást kívánok, melyekben mi is gyönyörködhetünk! :-)

    VálaszTörlés
  5. Hajrá Ági! És végre az arcod is látom :)

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok tényleg jó volt olvasni rólad, a munkáid meg egyszerűen csodálatosak a kedvenc ékszeredről (zöld bőrös kari)egyetértek a díjjal csodálatos és ahhoz is gratulálok!!

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm szépen a kedvességeteket! :)
    Egyúttal meghívlak titeket is játszani a blogomra! ;)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szeretem az ékszereidet és én azzal büszkélkedhetek hogy már személyesen is találkoztunk!További örömteljes alkotást kívánok neked!!!!

    VálaszTörlés
  9. Csillus, én is örülök hogy találkozhattam veled! :) Köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  10. Gratulálok:) nekem a kékek tetszenek a legjobban:)

    VálaszTörlés
  11. Az a karkötő tényleg csodád,de az összes munkádra elmondható.Gratulálok!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...