2011. december 3., szombat

Őszi-Téli Sáldivat

"Őszi-téli sáldivat - Derítse ki, melyik sálja maradt divatos az idén!" Ezzel a címmel jelent meg egy írásunk a Gyáli Mozaik című lapban, amelyet most Veletek is megosztunk!

"Én úgy vagyok a sálakkal, mint Gombóc Artúr a csokival – hozzáteszem, a csokival is pont úgy vagyok, mint a kék madár. Szóval, nekem lehet kerek mintás sál, szögletes mintás sál, lyukacsos sál, és így tovább.

Imádom a vidám pöttyöket, a karakteres csíkokat, a szabályos kockákat (tudom ám, hogy négyzetek, de így hívjuk őket, na), a dívás csillogást, a romantikus virágokat – nekem szinte minden minta jöhet. Csodálatosnak tartom, hogy a textiltervezők az előbb felsorolt örökzöldekből mindig ki tudnak hozni valami újat.

A pöttyösről azt gondolnánk, hogy az 1950-es és 1960-as évek önfeledt, rokizós, pörgős szoknyás fiatalsága hozta divatba, pedig a pöttyös már a középkor óta közkedvelt minta. Most ismét virágkorukat élik a karikák, amik bármilyen ruhadarabot fel tudnak dobni.

Ismét virágkorukat élik a karikák...:)

Ami a színeket illeti, szinte minden megengedett, ami feldobja a szürke hétköznapokat.
Divatban marad a nyár favoritja, a púder is. Harsány színeket is bátran választhatunk, sőt, keverhetünk is egymással.

Még mindig trendi a púder színű kiegészítő

Bátran válassz harsány színű sálakat, kendőket!

A szokásos szürkéket, sötétkékeket, feketéket és barnákat az idei őszi-téli divat sem mellőzi. Ha már unjuk a borongós színeket, az idén bátran kiegészíthetjük ezeket, amivel csak akarjuk. A szürke, színes pöttyökkel, a legmenőbb kombinációk egyike, mert feldobja az egyébként idén is jellemző minimál stílust. A barna arannyal igazán elegánssá teszi megjelenésünket, a fekete és a sötétkék pedig bármilyen színnel és mintával ütős lehet.

A szürke színes pöttyökkel feldobja a hétköznapi viseletet.

Az elegáns barna arany párosítás

Az ütős fekete-sötétkék kombináció

Ki gondolta volna, hogy a tipikusan nyári színnek tartott feltűnő, élettel teli sárgát a legnagyobb divatházak is belecsempészték kollekcióikba? Nekünk sem kell idegenkednünk tőle, hiszen barnával, bordóval, feketével, szürkével, vagy akár homok színnel is jól mutat.

A tüzesebb, izzóbb narancssárga szezonok óta tartja magát. Érdemes hát beszereznünk néhány narancs kiegészítőt: ékszert, kendőt, kesztyűt, cipőt vagy sálat. A lényeg, hogy harmonikus legyen a végeredmény.

Érdemes beszereznünk egy narancs sálat

Kedves Lilaimádók! Nincs miért aggódni, szerencsére, a lila két árnyalata is helyet kapott az őszi-téli színpalettán. Az erőteljes, sötétebb árnyalat mellett a halovány, leheletkönnyű orchidealila a szezon nagy kedvence. Az előbbi inkább sötét, az utóbbi pedig világos árnyalatokkal mutat szebben.

A halovány, leheletkönnyű orchidealila...

... és az erőteljesebb lila is helyet kapott a kollekciókban

És egy lilacsoda a Lilaimádókanak:)

Következő számunkból kiderül, vajon milyen a cédruszöld és a récezöld, illetve azt is megtudhatják, hogyan tehető izgalmasabbá a sál viselet.

További ötletekért keresse fel az ÉkSzertartás blogot (http://ekszertartas.blogspot.com/), ahol hasznos és kreatív sáltippeket talál. Ha közelebbről is szeretne megismerkedni a cikkben említett termékekkel, látogasson el a www.sál.hu oldalra!"

Gulácsi Annamária
madewithlove.hu

Fotók: Halász Nóra

Természetesen a cikk folytatását is megosztjuk Veletek!:)

3 megjegyzés:

  1. Én is sálimádó vagyok! Több fiók is tele van a szépségekkel... Szokták kérdezni, hogy tudom-e hány darabom van?! Persze, pontosan: eggyel kevesebb! Mindig eggyel kevesebb...

    VálaszTörlés
  2. Annyira szépek ezek a sálak!

    VálaszTörlés
  3. Köszönjük, Csillus! :) Mi is imádjuk őket! :) Marikám: ne is mondd... nekem is MIND KELL!

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...