2011. április 22., péntek

Hogyan tisztítsam ékszereimet?

A drótékszeredet pár percre áztasd be ecetes vízbe, majd enyhén szappanos vízzel mosd le és töröld szárazra. Ha nem akarsz ezzel bajlódni, vagy csak nem bírod az ecet szagát, akkor az ékszertisztító folyadékot ajánlom. Úgy ragyog majd tőle ékszered, mint az új.


Ezt a fülbevalót például az intenzív salsa tanfolyamon izzadtam feketére, és mivel gyorsan újra fel akartam venni, beledobtam az ékszertisztító folyadékba, 1 perc múlva kivettem, letöröltem és irány a nagyvilág.



Ha ezüst, vagy ezüstözött ékszerről van szó, szintén szóba jöhet az ecet, de inkább használj ezüsttisztító folyadékot, és áztasd be abba a csecsebecsét. Ettől lesz ugyanis a legszebb. Ha teheted, a kosaras változatot válaszd, szerintem ez a legpraktikusabb.


FIGYELEM: A jóból is megárt a sok! Ha nem akarod, hogy az ezüst bevonat is lemaródjon, maximum 10 perc után mindenképp vedd ki az ékszereket a folyadékból!













Ezt a fülbevalót és láncot újra el kellett készítenem azért, mert túlságosan sokáig hagytam az ezüsttisztító folyadékban, így a pálcákról, az akasztóról és a láncról teljesen lekopott az ezüst bevonat.


A csiszolt gyöngyöknek és egyéb díszeknek nem esett bajuk (legalább most már azt is tudjuk, hogy a gyöngyöket a tisztító-folyadék nem károsítja :)).

6 megjegyzés:

  1. Ju-húúú! Ez az ecet+szappanos víz bevált! Nagyon köszönöm a tippet! Van egy nyakláncom, amit nagyon szeretek, de megfeketedett, és eddig semmivel nem sikerült szép egyenletesen megtisztítanom. Ezzel most sikerült, nagyon köszönöm! :)

    VálaszTörlés
  2. Igazán nincs mit!:))) Igyekszünk sok hasznos tippet megosztani itt Veletek, és nagyon örülünk, ha hasznát veszitek az ötleteknek!:)))

    VálaszTörlés
  3. Vegazus! :) Köszönjük a kommentet. Az ecetes-szappanos víz hatását már csak úgy lehetne fokozni, hogy a drótot végül az univerzális ékszertisztító kendővel törlöd át. :) Csodaszép lesz!

    VálaszTörlés
  4. Sziasztok!
    Nekem tekla gyöngyeim is vannak! Azokat nem marja le az ecet?

    VálaszTörlés
  5. Szia Eva! Teklaja valogatja... Erdemes eloszor kisebb feluleten tenni 1 probat. Az ecet helyett en az univerzalis ekszertisztito folyadekot es kendot ajanlanam, mert azok is hatekonyak, de kimeletesebbek, mint az ecet.

    VálaszTörlés
  6. Szia Eva! Teklaja valogatja... Erdemes eloszor kisebb feluleten tenni 1 probat. Az ecet helyett en az univerzalis ekszertisztito folyadekot es kendot ajanlanam, mert azok is hatekonyak, de kimeletesebbek, mint az ecet.

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...