2012. december 2., vasárnap

Ketrin Ékszerek Saját Kezűleg - Bemutatkoznak Az ÉkSzertartás Kedvencei 64.

A mai napon Kácsándi Kitti Alizzal beszélgetünk, aki Ketrin néven készíti kézműves ékszereit. Fogadd Őt szeretettel!:)

Ketrin interjújával ugyanakkor egy nagyon izgalmas időszak veszi kezdetét, ugyanis elkezdjük adventi játékunkat, amelyet szintén Ketrin fog megnyitni. Részletek itt...;)

Kedves Keti, bemutatnád néhány szóban, hogy mivel foglalkozol? Mit takar a Ketrin SK Ékszerek, Kreatív világa

Kácsándi Kitti Aliz vagyok, de mindenki Ketrinként ismer, a név Édesapumtól származik. Polymer clay, azaz süthető gyurma ékszerek készítésével foglalkozom elsősorban.


♥ Mióta foglalkozol kézművességgel? Hogyan jött az ötlet, hogy ezzel foglalkozz? 

Visszagondolva elég régóta, elsőnek talán a rajzolás volt 15 évesen, persze ez csak hobby szinten. Ezt követte a szabás-varrás (saját fehérnemű varrodája volt a családnak), itt már eléggé elkezdődött - elkalandoztam saját ötletekkel.:) Ezek után jöttek már maguktól a különféle technikák, szövés, csomózott karkötők, gyöngy, fa, szalvéta-technika és még sok más. Utána kis családom meglepett karácsonyra (5 éve) egy adag süthető gyurmával, ami első fogásra - gyúrásra - szerelem lett, és azóta is tart.:)Milyen munkákat készítesz? 

Elsősorban ékszereket, itt benne van minden, fülbevaló, gyűrű, nyaklánc, karkötő, amit éppen kitalálok,  vagy kérnek. De szoktam csuprot is, bögrét, kanalat díszíteni, ajándék illetve dísztárgyakat is készíteni. A lehetőségek tárhelye számos, akár csak a fantáziáé.


♥ Milyen technikával dolgozol? 

Elsősorban a kezemmel dolgozom, formázom-alakítom a gyurmát, hiszen így tudom leginkább átadni azt a szeretett, amivel készítem az ékszereket.:) De néhány saját magam alakított szerszám is segíti a munkámat.


♥ Mesélnél arról, hogyan születik meg egy alkotás? (Ötlettől a megvalósulásig) 

Egy alkotás folyamata mindig az ötlettől indul, ami vagy saját magamtól jön, vagy a rendelőtől. Az is gyakori, hogy csak látok valamit, ami megfog, és úgy gondolom hogy ezt jó lenne gyurmába formázni.:) Ez lehet akár valami vicces, egyedi dolog, vagy a kislányom egy játéka, mesehőse, de lehet ez egy finom süti is, egy kedvenc használati tárgy, egy frappáns mondás is.:)


Vagyis minden, ami körül vesz minket. Innen indul az, hogy mit hogyan formázzak. Az ötletelésre a legalkalmasabb idő a reggeli ágyban fekvés, miközben bambulok, és azon töprengek, hogy mit és hogyan lehet megvalósítani.:)


♥ Jelenleg min dolgozol? 

Jelenleg a karácsonyi ékszerek, egyedi megrendelések, és a sok rózsa-virág szett köti le az időmet.


♥ Van kedvenc munkád? 

Szerintem minden alkotónak minden munkája a kedvence, ezzel én főleg így vagyok, nem tudok és nem is szeretnék különbséget tenni, hiszen mindegyik közel áll hozzám.:)


♥ Mit jelent számodra a Made With Love? 

Nekem a Made With Love ezt jelent: Szeretettel készítve annak, aki szereti az egyedi, kézzel készült ékszereket. Egy csöppnyi szeretet, boldogság, melegség, huncutság ékszerbe foglalva.


Vásároltál már a madewithlove.hu-n?

Eddig még sajnos nem vásároltam, de már tervben van, nagyon szemezek az ékszerállványokkal.:)

Forgó ékszerállvány, kerek, XL méret

♥ Hol lehet Téged megtalálni?  

Aki kíváncsi és szeretné a többi ékszeremet megnézni az a facebookon (https://www.facebook.com/Ketrinsk) és a blogomon (http://ketrinskekszerek.blogspot.hu/) teheti meg.♥ Kedves Keti! Köszönjük az interjút, további munkádhoz sok sikert kívánunk.
Kedves Olvasónk! December 2-án, 22.00 órakor indul adventi játékunk, amelyen több kézműves felajánlásai mellett, megnyerheted Ketrin képen látható alkotásait, a gyönyörű fehér rózsa nyakláncot és a habos muffin fülbevalót. Részletek a itt!:)


3 megjegyzés:

 1. hogy egyedi , nem szokványos kiegészítőket készít

  VálaszTörlés
 2. Számomra a legizgalmasabb az alkotás folyamata..a reggeli "bambulástól" a mű elkészültéig, nagyon tetszik, hogy a főszerszám az alkotó két keze! :-)

  VálaszTörlés
 3. Köszönjük a kommenteket! Amennyiben a játékban is részt szeretnétek venni, akkor kérjük, kattintsatok erre a linkre, és a kommentet írjátok a kép alá: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151362474136934&set=a.10151362451841934.542721.304302116933&type=1&theater
  Köszönjük!:)

  VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...